Actualitate

Află ce stat european vrea să lanseze anul următor o reţea naţională de internet Wi-Fi gratuit

Guvernul elen a început să lucreze la o reţea de de internet Wi-Fi gratuit care să acopere ţara în totalitate, iar aceasta ar trebui să devină complet operaţională anul următor, a anunţat premierul Antonis Samaras, într-un interviu televizat.

Guvernul grec vrea să lanseze anul următor o reţea naţională de internet Wi-Fi gratuit Guvernul grec vrea să lanseze anul următor o reţea naţională de internet Wi-Fi gratuit

Premierul Greciei nu a furnizat detalii despre modul în care guvernul va reuşi să dezvolte reţeaua Wi-Fi la nivel naţional, notează portalul elen GreekReporter, preluat de Mediafax.

De asemenea, şeful executivului a anunţat că statul intenţionează să sprijine tinerii antreprenori care vor să dezvolte o afacere în ţară cu până la 8% din fondurile UE distribuite Greciei.


Grecia vrea să atragă investitori şi să ofere perspective tinerilor, care se confruntă cu o rată a şomajului de până la 60%, iar accesul gratuit la servicii de internet va elimina o factură din povara lunară a cheltuielilor gospodăriilor.

Iniţiativa ar putea avea, însă, un obiectiv mai amplu decât sprijinirea cetăţenilor obişnuiţi, notează GreekReporter. Premierul vrea să transmită societăţii şi comunităţii internaţionale mesajul că Grecia poate deveni un centru tehnologic, similar Estoniei.

Etichete: wi-fi grecia
Ultimele Stiri
abonare newsletter