Actualitate

Andrei Plăcintă, condamnat la patru ani şi jumătate cu executare, s-a predat la Poliţia Timiş

Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, Andrei, condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj, s-a predat, marţi dimineaţă, la Poliţia Timiş.

Andrei Plăcintă Andrei Plăcintă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mirela Drăghicioiu, Andrei Plăcintă a mers la sediul Poliţiei Judeţene marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, pentru a se preda.

El a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Timiş, iar în zilele următoare va fi transferat la penitenciarul din Timişoara, a adăugat sursa citată, potrivit Mediafax.


Marţi dimineaţă, înainte de a se preda Poliţiei, fiul fostei senatoare a postat pe Facebook, de lângă Timişoara, un filmuleţ cu mesajul "Pa, pa, băieţi!", după ce luni seară, după decizia instanţei, el scria, tot pe reţeaua de socializare: "Am primit 4 ani şi jumătate cu executare începând acum. Ne mai vedem".

Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, Andrei, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj, după ce instanţa supremă i-a respins ca nefondat recursul împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti.


În 7 martie, Andrei Plăcintă a fost condamnat de magistaţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani şi şase luni ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, decizia fiind atacată cu recurs.

Fiul senatorului Sorina Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care l-au acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală.


În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Andrei Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste împrejurări, în timp ce S.N. (Nicolae Stan, n.r.) încerca să îl oprească, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împins de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut.

"Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta (partea vătămată Nicolae Stan n.r.) sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale", potrivit procurorilor.


Andrei Răzvan Plăcintă a stat în arest din 8 decembrie 2010 până în 6 ianuarie 2011.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter