Actualitate

Florin Moroșanu: Primarul Emil Boc a susținut la Berlin candidatura Clujului la titlul de Capitală culturală europeană

Florin Moroșanu, directorul executiv al Asociației Cluj — Napoca 2021 laudă iniţiativa primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, de a susţine la Berlin candidatura municipiului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Evenimentul s-a petrecut în cadrul unui proiect inițiat de “Stiftung Zukunft Berlin”, o fundație independentă și apolitică al cărei scop declarat este dezvoltarea Berlinului, care dorește crearea unui cadru public pentru definirea relațiilor cu alte orașe cu care capitala Germaniei are conexiuni importante, conform Agerpres.

“'Primarul Emil Boc a prezentat relațiile dintre Cluj-Napoca și Berlin, proeminente la nivel cultural și academic și a oferit argumente pentru poziționarea Clujului ca un oraș european, imaginat și construit, în parteneriat, de administrație, societatea civilă și cetățeni', a explicat directorul executiv al Asociației Cluj — Napoca 2021 — Capitală Culturală Europeană, Florin Moroșanu.


În cadrul aceluiați eveniment, Emil Boc a i-a oferit lui Volker Hassemer titlul de ambasador al proiectului “Cluj-Napoca 2021”. Acesta este promotor al importanței culturii pentru dezvoltarea europeană, inițiatorul unor evenimente și platforme de cooperare între sfera politică și societatea civilă la nivel european, precum “A Soul for Europe”, “Cities for Europe” și “Europa Rede/Discursuri despre Europa”.

Volker Hassemer a fost responsabilul politic, în calitate de Senator pentru Cultură în Berlin, pentru proiectul Berlin Capitală Culturală Europeană.


“A inițiat evenimente culturale cum este Noaptea Muzeelor și Premiul European de Film de la Berlin. Domnul Volker Hassemer este de peste șapte ani un susținător al Clujului, prin colaborarea sa cu societatea civilă clujeană, în cadrul platformei A Soul for Europa”, a mai spus Moroșanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter