Actualitate

O fetiţă a murit într-o pauză, la grădiniţă

O fetiţă de şase ani, din comuna vrânceană Tătăranu, a murit, vineri, într-o pauză de la grădiniţă, în braţele educatoarei, sub privirile celorlalţi preşcolari, înainte să moară copila, care ar fi avut probleme neurologice mai vechi, acuzând dureri de cap şi de burtă.

Potrivit viceprimarului comunei Tătăranu, Dumitru Bălan, copilul de şase ani a murit, vineri, în braţele educatoarei, sub privirile celorlalţi copii care se aflau afară, într-o pauză, când cadrul didactic îi scosese să îi ducă la toaletă.

Fata ar fi avut probleme de sănătate mai vechi, iar înainte de a deceda ar fi acuzat dureri de cap şi de burtă, a precizat viceprimarul.


Conform sursei citate, copila ar fi murit în braţele educatoarei, fără ca aceasta să mai poată interveni în vreun fel.

"Ştiu că acest copil trebuia să fie la clasa pregătitoare, însă părinţii nu au dat-o, pentru că avea probleme neurologice, avea probleme de sănătate şi au vrut să-l ţină lângă casă pentru a putea interveni. Dacă ar fi mers la clasa zero, trebuia să meargă la o altă şcoală, la distanţă, şi de aceea au lăsat-o la grădiniţă. Părinţii au insistat să rămână aici. Acuza dureri de cap şi de burtă şi a decedat în braţele educatoarei, care este în stare de şoc. I s-a făcut rău pur şi simplu", a declarat, vineri, pentru Mediafax vicepriimarul comunei Tătătaru, Dumitru Bălan.


La rândul său, educatoarea în grija căreia se afla fetiţa a declarat că aceasta avea probleme de sănătate, iar în urmă cu câteva luni ar mai fi făcut o criză în urma căreia a ajuns la spital.

"Era un copil, o minune, era bolnavă, avea probleme neurologice, era înscrisă la grupa 0, dar pentru că se ducea la controale, la doctori, nu s-a putut duce la grupa 0, mama m-a rugat să o primesc să socializeze cu copiii. Dacă-mi reproşez ceva este că nu am avut tăria să-i zic că nu o primesc pentru că o criză a făcut şi în vară cu mama care a oprit o maşină de pe şosea şi a dus-o la spital şi a salvat-o. A murit un copil, iar eu sunt efectiv distrusă",, a mai declarat, după incident, educatoarea Rădiţa Mereuţă.


Salvarea ajunsă la faţa locului în circa zece minute nu a mai putut interveni pentru salvarea copilului, care decedase.

Cadrul didactic a adăugat că fetiţa făcea un tratament neurologic foarte scump pe care mama i-l administra înainte de a merge la grădiniţă.


Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, deşi nu sunt indicii că moartea copilului s-ar fi produs în condiţii suspecte.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea ar putea demara o anchetă având în vedere că fetiţa de şase ani nu era înscrisă la grădiniţă, ci educatoarea a primit copilul la insistenţele mamei pentru a socializa cu copiii.


 

 

Etichete: gradinita deces
Ultimele Stiri
abonare newsletter