Actualitate

Jurnalistul clujean Tudor Știrbu, condamnat la plata unor daune de 5.000 de euro

Jurnalistul de investigații Tudor Știrbu a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj să plătească daune în valoare de 5.000 de euro pentru un articol publicat în anul 2006 în ziarul Clujeanul. Sentința este definitivă, iar jurnalistul se gândește să facă plângere la CEDO.

Pe data de 12 aprilie 2006, în ziarul Clujeanul a apărut o investigație a ziaristului Tudor Știrbu în ceea ce-l privește pe medicul estetician Valeriu Nicula.

Articolul s-a bazat pe plângerea penală făcută de un cetățean italian care l-a acuzat de malpraxis pe medicul Valeriu Nicula. Italianul a beneficiat de un transplant de păr și operație de înfrumusețare la ochi și a susținut că, în urma intervențiilor chirurgicale suferite, vederea i-a fost afectată în proporție de 95%, iar recuperarea urma să fie aproape imposibilă.


Pe de altă parte, medicul Valeriu Nicula a precizat că examenul oftalmologic la externare a indicat că vederea italianului nu fusese afectată.

Medicul Valeriu Nicula a fost deranjat în principal de de titlul apărut pe prima pagina a ziarului, "A orbit după operaţia estetică", considerând că, prin titlul de pe prima pagină, i-a fost prejudiciată imaginea şi, astfel, şi-a pierdut o parte din clienţi.


Tudor Știrbu a încercat să se apere spunând că titlul de pe prima pagină nu i-a aparținut, ci a fost dat de șefii săi. Pe data de 16 octombrie, după o îndelungată bătălie în instanțe, Tudor Știrbu a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj să plătească daune în valoare de 5.000 de euro și cheltuieli de judecată în valoare de 3.700 de lei.

"Din cauză că Publimedia nu mai există, eu suspectez că această condamnare se va întoarce spre mine prin executare silită. Dacă aș fi avut o slujbă stabilă, puteau face proprire prin Direcția de Finanțe pe o parte din salariu, lunar, până la stingerea sumei. Aștept motivarea de la Curtea de Apel și în funcție de ea mă voi sfătui cu avocatul. Aș vrea să merg mai departe la CEDO", a precizat Știrbu, citat de realitatea.net, în condițiile în care nu dispune de banii necesari pentru plata despăgubirilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter