Actualitate

FOTO - Spectacol de muzică populară dedicat tinerilor, la Biblioteca din Zorilor

Filiala din Zorilor a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” a fost joi gazda unui spectacol de muzică populară interpretat de Ansamblul „Rădăcini şi muguri”de la şcoala „Radu Stanca” din Cluj-Napoca.

Evenimentul face parte din Festivalul Tinerilor „Dacă tinereţea ar şti şi bătrâneţea ar putea” organizat la iniţativa Înaltpreasfinţitului Mitropolit Andrei.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Tinerilor, care se desfăşoară în perioada 31 octombrie – 16 noiembrie la Cluj-Napoca, este dedicat eleviilor din clasele 8 – 12 din tot judeţul Cluj. Acesta cuprinde concursuri împărţite pe mai multe secţiuni precum: eseuri, pictură, muzică, teatru şi concursuri sportive.


Conform Lilianei Mihitean, profesoară de religie la şcoala „Radu Stanca” din Cluj-Napoca, Festivalul Tinerilor cuprinde trei etape.„Prima etapă se desfăşurată între 30 – 31 octombrie şi constă într-un concurs de talente între parohiile din judeţul Cluj, a doua etapă, ce va avea loc în 9 noiembrie, la Colegiul Napoca din Mănăştur, reprezintă o competiţie interşcolară. Ultima etapă cuprinde Gala Festivalului Tineretului ce va avea loc pe data de 16 noiembrie, în Parcul Central.

Spectacolul de joi face parte din prima etapă a festivalului şi a fost realizat de Ansamblul „Rădăcini şi muguri”, format din eleve de clasa a 8-a, care au interpretat mai multe melodii populare în cadrul secţiunii muzicale.

Etichete: muzica populara
Ultimele Stiri
abonare newsletter