Actualitate

Belfast Telegraph: "România este unul din cele mai îngrozitoare locuri în ceea ce priveşte cruzimea faţă de animale"

Publicaţia irlandeză Belfast Telegraph a anunțat că cinci câini comunitari au fost salvaţi din România şi au fost transportaţi la un adăpost din Irlanda de Nord. Cotidianul mai semnalează că animalele erau ţinute în "condiţii îngrozitoare", erau hrănite o dată pe săptămână, erau bătute şi ar fi urmat să fie omorâte cu ciocane.

Călătoria câinilor spre vest a durat cinci zile, la capătul cărora animalele înspăimântate au primit adăpost la Banbridge, în aşteptarea adopţiilor, scrie Agerpres.

"România este unul din cele mai îngrozitoare locuri în ceea ce priveşte cruzimea faţă de animale şi am ascultat povestiri teribile despre uciderea în masă acolo a câinilor în ultima perioadă", a comentat Gillian McFadden, deţinătoarea adăpostului Doghouse Sanctuary. Ea a precizat că aceste animale au avut noroc că au scăpat cu viaţă.

Cei cinci căţei metişi, Nero, Pippo, Pongo, Baumaux şi Max, au vârste cuprinse între 3 şi 6 ani.

Gillian McFadden a mai precizat că organizaţia sa caritabilă mai aşteaptă încă cinci căţei din România la sfârşitul acestei săptămâni.

În urmă cu două luni, Associated Press anunţa că autorităţile române au luat decizia de a ucide în masă zeci de mii de câini vagabonzi de pe străzile Bucureştilor, mai menţionează publicaţia nord-irlandeză, adăugând că această decizie a fost luată după ce un băieţel de patru ani a fost atacat şi ucis de maidanezi în timp ce se juca în apropierea unui parc cu fratele său. De asemenea, publicaţia nord-irlandeză aminteşte şi de incidentul din 2011 când o femeie a fost ucisă de o haită de câini maidanezi.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter