Actualitate

Află cine ocupă primele trei poziţii pe piaţa mondială a smartphone-urilor

Samsung Electronics şi Apple s-au menţinut pe primele două poziţii după vânzările de smartphone-uri în trimestrul al treilea, iar producătorul chinez Huawei a depăşit LG, urcând pe locul al treilea, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics.

Samsung a vândut în trimestrul al treilea 88,4 milioane de smartphone-uri, în urcare cu 55% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Cota de piaţă a companiei sud-coreene a crescut de la 32,9% la 35,2%.

Totodată, vânzările Apple au crescut cu 25,6%, la 33,8 milioane de telefoane, iar cota de piaţă a grupului american a coborât de la 15,6% la 13,4%, estimează Strategy Analytics.


Huawei a urcat pe locul al treilea, cu 12,7 milioane de smartphone-uri livrate în trimestrul al treilea, în creştere cu 67%. Cota de piaţă a producătorului chinez a avansat de la 4,4% la 5,1%.

Locul al patrulea revine companiei sud-coreene LG, cu vânzări de 12 milioane de smartphone-uri, în urcare cu 71%, în timp ce cota de piaţă a crescut de la 4,1% la 4,8%.


Top 5 este închis de producătorul chinez Lenovo, care a vândut 10,8 milioane de terminale în perioada analizată, în urcare cu 68%, şi a avut o cotă de piaţă de 4,3%, faţă de 3,7% cu 12 luni în urmă.

Piaţa smartphone-urilor s-a extins în trimestrul al treilea cu 45%, de la 172,8 milioane la 251,4 milioane unităţi livrate, datorită cererii solide pentru servicii LTE/4G în ţările dezvoltate şi creşterii rapide a vânzărilor pe pieţele emergente, notează compania de cercetare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter