Actualitate

Alexandru Tomescu şi Pavel Šporcl vor concerta la Cluj

Alexandru Tomescu şi Pavel Šporcl încep un turneu cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Cehe. Cei doi muzicieni vor concerta la Auditorium Maximum (Casa Universitarilor) din Cluj-Napoca în data de 2 noiembrie.

Alexandru Tomescu şi Pavel Šporclpropun un program de lucrări spectaculoase, precum şi prima audiţie absolută a piesei „Gemini Studies” de Dan Dediu, care a luat naştere special pentru acest eveniment, îmbinând inspiraţia cunoscutului compozitor român cu teme din muzica a doi importanţi autori cehi - Antonin Dvořák şi Bedrich Smetana. 

Violonistul român Alexandru Tomescu s-a poziționat deja în categoria restrânsă a interpreţilor de renume internaţional care în ultimele decenii au abordat toate cele trei mari integrale ale repertoriului violonistic: Paganini, Ysaÿe și Bach. Astfel, artistul dovedeşte că pentru el nu există provocări muzicale de neînvins sau repertorii tabu. Pavel Šporcl este cel mai aclamat reprezentant al tinerei generaţii de violonişti cehi, fiind descris de presa din țara sa natală drept “acel tip de talent care se naște probabil o data la 100 de ani” și se bucură de admirația și recunoaștea publicului și a specialiștilor pentru interpretările sale uluitoare și virtuozitate.


Cei doi muzicieni vor cânta pe două instrumente non-conformiste. Pavel Sporcl cântă pe o vioară albastră, în timp ce Alexandru Tomescu va cânta pe o vioară semnată de Silvian Rusu, care a primit o neobișnuită înveșmântare verde, special pentru această ocazie. Două viori colorate și doi violoniști plini de efervescență, într-un turneu unicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter