Actualitate

14 poliţişti de frontieră iranieni, ucişi în schimburi de focuri la graniţa cu Pakistanul. 16 rebeli, executaţi ca reacţie la moartea poliţiştilor

Paisprezece agenţi ai poliţiei de frontieră din Iran au fost ucişi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă într-un schimb de focuri cu traficanţi de droguri sau insurgenţi care a avut loc în apropierea graniţei cu Pakistanul, anunţă agenţia oficială IRNA. Şaisprezece rebeli, prezentaţi ca fiind membri ai "grupurilor ostile Republicii Islamice", au fost executaţi prin spânzurare, sâmbătă dimineaţă, în Iran, ca represalii la moartea poliţiştilor.

"Paisprezece poliţişti de frontieră au fost ucişi în confruntări armate care au avut loc în regiunea Saravan (Sistan-Balucistan), iar alţi cinci au fost răniţi", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate iraniene, potrivit Mediafax.

Nu se ştie încă dacă este vorba de traficanţi de droguri sau de rebeli, a declarat oficialul citat.


Schimbul de focuri a avut loc într-o regiune muntoasă şi greu accesibilă frecventată de traficanţi de droguri şi de membri ai grupurilor insurgente.

"Şaisprezece insurgenţi care au legături cu grupări ostile regimului au fost spânzuraţi, sâmbătă dimineaţă, la închisoarea din Zahedan (capitala provinciei Sistan Balucistan) ca reacţie la moartea poliţiştilor de frontieră la Saravan", a declarat Mohammad Marzieh, procurorul-general al provinciei.


Provincia Sistan-Balucistan, situată la frontiera dintre Iran şi Pakistan, este fieful grupului insurgent Jundallah (Soldaţii lui Allah).

Etichete: iran pakistan
Ultimele Stiri
abonare newsletter