Actualitate

Sensul giratoriu de la aeroport va fi gata în noiembrie

Lucrările pentru realizarea sensului giratoriu de la aeroport, un proiect vechi din timpul mandatului de preşedinte de Consiliu Judeţean al lui Alin Tişe, se află pe ultima sută de metri.

În anul 2011, conducerea Consiliului Judeţean Cluj anunţa că va fi construit un sens giratoriu în zona Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, iar acum, la aproximativ doi ani lucrările se află pe ultima sută de metri şi sensul giratoriu va deveni în sfârşit funcţional. Cornelia Trif, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj declară că după data de 10 noiembrie este programată inaugurarea sensului giratoriu, stabilirea datei exacte fiind condiţionată de condiţiile meteo.

Lucrările sunt realizate de UTI, au început la sfârşitul lunii martie, iar costul total al investiţiei este de aproximativ 300.000 lei. În urmă cu câteva luni, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean explica faptul că “autorizaţia de construcţie a fost obţinută în 2011, dar după aceea şi-au dat seama că trebuie deviate reţelele de tensiune medie şi de gaz”. Autorizaţia pentru deviere a fost obţinută în 29 martie, iar apoi s-a început lucrul la devierea reţelelor. De altfel, Cornelia Trif precizează acum că realizarea sensului giratoriu a durat mult mai mult decât în mod normal din cauză că a fost necesară mutarea tuturor reţelelor de utilităţi şi au existat şi probleme legate de sol, pânza freatică fiind foarte sus.


Scopul sensului giratoriu este fluidizarea traficului în zonă. Astfel, cei care vor dori să intre în aeroport vor face acest lucru printr-un acces creat față în față cu actualul corp de legătură dintre terminalul de plecări și cel de sosiri.

Primarul Emil Boc afirma în primăvara acestui an că după realizarea sensului giratoriu, Primăria Cluj-Napoca va introduce o linie de transport în comun care să lege aeroportul de gară. În prezent, singura legătură cu aeroportul este linia de autobuz 8 al cărei traseu se opreşte în Piaţa Mihai Viteazu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter