Actualitate

Botezul prinţului George, un eveniment intim cu doar 22 de invitaţi

Regina Elizabeth a II-a şi alţi 21 de invitaţi aleşi pe sprânceană vor asista, miercuri, la botezul prinţului George, al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, potrivit listei oficiale de invitaţi anunţată de părinţii prinţului, William şi Kate.

Suverana britanică, în vârstă de 87 de ani, şi soţul ei, prinţul Philip, în vârstă de 92 de ani, străbunicii prinţului George, vor fi prezenţi la această ceremonie intimă, la fel ca şi prinţul Charles, bunicul pe linie paternă, soţia acestuia, Camilla, şi prinţul Harry.

Bunicii pe linie maternă, Carole şi Michael Middleton, se vor afla şi ei în rândul invitaţilor, la fel ca fratele şi sora ducesei de Cambridge, James şi Pippa Middleton.


Părinţii prinţului George, în vârstă de trei luni, au ales şapte naşi de botez pentru fiul lor. Aceştia sunt în principal foşti colegi de şcoală şi prieteni vechi ai cuplului princiar britanic şi au fost invitaţi la rândul lor la ceremonie, alături de partenerii lor de viaţă.

Naşii prinţului George sunt Oliver Baker - pe care cuplul princiar l-a cunoscut la Universitatea St. Andrews, Emilia Jardine-Paterson - o bună prietenă a ducesei Catherine, Hugh Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem, dar şi Zara Tindall, verişoara prinţului William.


Cei şapte naşi de botez, ale căror nume au fost anunţate miercuri dimineaţă, demonstrează faptul că ducele şi ducesa de Cambridge au preferat să nu respecte tradiţia potrivit căreia naşii bebeluşilor princiari trebuie să provină din rândul familiei regale britanice sau din familiile regale străine, alegând în schimb prieteni apropiaţi cu rolul de a-l ghida în viaţă pe primul lor copil.

Prinţul George va fi botezat la ora 14.00 GTM, de Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, în Capela Regală a palatului Saint-James din Londra. Ceremonia va fi privată, a precizat palatul Kensington.

Ultimele Stiri
abonare newsletter