Actualitate

Legea referendumului, amânată pentru 14 noiembrie la CC

Curtea Constituţională a amânat, miercuri, dezbaterile privind sesizarea preşedintelui Traian Băsescu legată de Legea referendumului, pentru data de 14 noiembrie.

 Motivul amânării a fost, potrivit preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, imposibilitatea constituirii completului de şedinţă, întrucât de la reuniune au lipsit trei membrii.

"Amânăm dezbaterile pentru data de 14 noiembrie din imposibilitatea constituirii legale a completului. (...) Minim şase trebuia să fie prezenţi, numai că este o decizie importantă şi nu putem să o luăm, aşa, în fuga calului, cu patru ... data trecută, când noi am dezbătut-o a fost ... doi dintre cei prezenţi au avut o opinie separată. Se presupune că ar fi fost, dacă îşi păstrează votul, nu puteam să votăm oricum", a precizat Zegrean.


De la şedinţa Curţii Constituţionale de miercuri au lipsit Iulia Motoc (aleasă recent de plenul APCE pentru postul de judecător la CEDO, judecător CC din 2010, când a fost desemnată de Senat, la propunerea PDL şi a grupului independenţilor), Petre Lăzăroiu şi Daniel Morar (propuşi de Preşedinţie la Curtea Constituţională).

Şeful statului a trimis preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, în 21 septembrie, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter