Actualitate

Poliţiştii irlandezi au luat o fetiţă blondă cu ochi albaştri de la o familie de ţigani români

O fetiţă a fost luată de poliţie de la o familie de români din Dublin şi plasată în grija serviciilor sociale, existând suspiciuni că nu ar fi vorba de copilul legal al unui cuplu de ţigani originari din România.

Acţiunea poliţiştilor irlandezi a avut loc, într-un ecou al cazului micuţei Maria, supranumită de presa elenă "îngerul blod", care a fost luată de forţele de ordine dintr-o tabără de romi de lângă Larisa, scrie Hotnews.ro, preluând cotidianul irlandez The Irish Times.

Potrivit sursei citate este vorba tot de o fetiţă blondă cu ochi albaştri, care era crescută de o familie de romi originară România. Poliţiştii irlandezi au  fost sesizaţi de mai mulţi cetăţeni irlandezi, care au suspectat o similitudine intre cazul din Grecia şi cel din Dublin. Bărbatul şi femeia de la care a fost luată fetiţa, care are şase sau şapte ani, le-au spus poliţiştilor că este vorba de fiica lor. Poliţia a solicitat un certificat de naştere sau un paşaport. Documentul le-a fost înmânat "după o perioadă de timp", scrie ziarul irlandez.


Cu toate acestea, oamenii legii nu au fost convinşi de autenticitatea certificatului de naştere. Îngrijorările au devenit şi mai mari după ce cuplul a indicat că fata s-ar fi născut la începutul anului 2006 la Coombe Hospital, dar în înregistrările spitalului nu există astfel de date.

De asemenea, fotografia din paşaportul copilului era făcută la o vârstă mult mai mică, astfel încât era imposibil de stabilit dacă era vorba de aceeaşi persoană.


Poliţia a contactat asistenţa socială iar fata a fost dusă luni la Tallaght Hospital pentru a fi examinată. Ulterior, copilul a fost preluat de serviciile sociale. Nu s-a recurs la nicio arestare în acest caz, iar poliţia analizează paşaportul şi certificatul de naştere furnizate. Familia locuieşte de mai mulţi ani în Irlanda dar călătoreşte frecvent în România.

Poliţia urmează să-i interogheze pe părinţi şi să preleveze probe ADN pentru a stabili dacă este vorba într-adevăr de copilul biologic al cuplului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter