Actualitate

Toate ţările din America Latină au fost SPIONATE de Statele Unite. Vezi cine a făcut declaraţia!

Jurnalistul Glenn Greenwald, care a publicat dezvăluirile lui Edward Snowden despre sistemul de supraveghere cibernetic american, a afirmat luni că toate ţările din America Latină au fost spionate de Statele Unite.

"Toate ţările din America Latină au fost spionate de administraţia americană", a declarat jurnalistul american în timp ce participa, prin videoconferinţă, din Brazilia, unde locuieşte, la a 69-a Adunare Generală a Societăţii Interamericane de Presă (SIP), scrie Mediafax.

Această adunare anuală reuneşte aproximativ 300 de jurnalişti de pe continentul american de vineri până marţi, la Denver, în Colorado (vestul Statelor Unite).


"Mai multe reuniuni latino-americane", printre care ale Organizaţiei Statelor Americane (OEA), şi "discuţiile pe marginea tratatelor de liber schimb" au fost spionate, a afirmat el.

Reporterul, care a demisionat săptămâna trecută de la cotidianul britanic The Guardian, a afirmat că vor mai apărea şi alte dezvăluiri despre sistemul de supraveghere mondial american orchestrat de Agenţia de Securitate Naţională americană (NSA).


Luni, cotidianul francez Le Monde a dezvăluit că NSA a interceptat milioane de date telefonice aparţinând cetăţenilor francezi şi a supravegheat e-mailurile fostului preşedinte mexican Felipe Calderon.

Potrivit lui Glenn Greenwald, cotidianul francez deţinea aceste informaţii "de ceva timp". Ele au fost publicate cu o zi înainte de o întrevedere la Paris între ministrul francez de Externe Laurent Fabius şi omologul său american John Kerry.

Etichete: sua spionaj
Ultimele Stiri
abonare newsletter