Actualitate

VIDEO - A fost concepută maşina care se parchează singură

Ford dezvoltă o tehnologie care permite şoferului să aştepte lângă maşină, în timp ce autoturismul se parchează singur.

Noul sistem, care este testat momentan pe modelul Focus, la pista de încercare de la Lommel, Belgia, ar putea ajunge în showroom în mai puţin de doi ani. Cu o simplă apăsare de buton, şoferii vor putea parca fără să fie necesar nici măcar să se afle în maşină. Conducătorul auto trebuie doar să apese un buton de pe cheia autoturismului şi maşina preia controlul. Un sistem complex de senzori va dicta comenzi direcţiei, cutiei de viteze, acceleraţiei şi frânei pentru o parcare perfectă.

Sistemul este conceput să reducă accidentele minore cauzate deseori de manevrele pe care le facem în timpul parcării, dar şi să ajute persoanele care transportă copii în scaune speciale, persoanele în vârstă sau cu dizabilităţi, care au probleme la coborârea din autovehicul atunci când locurile de parcare sunt prea înguste. 


Barb Samardzich, vice-preşedintele Ford Europa, spune că tehnologia va fi folosită zilnic de şoferi, în viitorul apropiat: "Vorbim despre o manevră pe care o repetăm de mai multe ori în fiecare zi. De ce nu am avea un ajutor automatizat?"

Înainte să parcăm maşinile printr-o simplă apăsare de buton, guvernele trebuie să schimbe o lege care obligă şoferii să rămână în autoturism atât timp cât motorul este pornit.

Etichete: parcare masina ford
Ultimele Stiri
abonare newsletter