Actualitate

Evenimentul jazz al anului la Cluj: Stanley Jordan şi Teodora Enache vor concerta pe scena Filarmonicii Transilvania

Evenimentul jazz al anului de la Cluj-Napoca va avea loc duminică, 10 noiembrie, de la ora 19:00, când pe scena Filarmonicii de Stat Transilvania vor concerta Teodora Enache şi Stanley Jordan, doi dintre cei mai buni interpreţi de muzică jazz din lume.

Teodora Enache, una dintre cele mai valoroase voci de jazz ale României și Stanley Jordan, unul dintre cei mai buni chitarişti de jazz din lume, nominalizat de 4 ori la premiileGrammy, îi aşteaptă pe clujeni să ia parte la un spectacol în care creativitatea spontană, improvizația și tehnica unică de interpretare la chitara electrică vor fi vedetele serii. Parte a proiectului Hymns For Voice & Fingers, concertul va marca revenirea lui Stanley Jordan în România după o absență de opt ani.  

“Cu Stanley Jordan am lucrat în repetate rânduri și de fiecare dată rezultatul a fost copleșitor -  un dialog în care improvizația curge natural, ritmurile sunt reinventate și îmbogățite, iar bucuria de a cânta enormă. Acest concert va avea, însă, o semnificație specială pentru noi, pentru că vom reveni în fața fanilor din România cu un proiect inedit, care sperăm că va încânta iubitorii de jazz”, a spus Teodora Enache.


Prima colaborare în duo a Teodorei Enache cu Stanley Jordan, mijlocită de nimeni altul decât Ahmet Ertegun, fondatorul și președintele casei de discuri Atlantic Records (SUA), a avut loc în 2004, la Festivalul de Jazz din Montreal, urmată de reunirea lor pentru prima dată pe o scenă din România în cadrul Festivalului de Jazz de la Gărâna, ediția 2005. Aceste concerte, foarte apreciate de public și critici, au fost o confirmare a talentului improvizatoric al celor doi muzicieni și startul unui duo de succes. 

Biletele costă între 28 şi 98 lei şi pot fi cumpărate de la birourile Diesel Club (Piaţa Unirii 10) și online, în reţeaua Eventim.

abonare newsletter