Actualitate

Spectacol de teatru inedit în Salina Turda: Iona s-a jucat pe lacul subteran!

O inedită premieră teatrală a piesei "Iona" de Marin Sorescu, în regia Mihaelei Panainte şi interpretarea lui Florin Vidamski, a avut loc sâmbătă, 19 octombrie şi duminică, 20 octombrie, de la ora 18.00, în Salina din Turda.

Spectacolul este o producţie a Teatrului Independent ”Sala Mică”, în parteneriat cu Primăria şi Salina Turda.

Piesa s-a jucat cu casa închisă, circa 200 de spectatori fiind prezenţi la premiera piesei, care a durat o oră şi 20 de minute.


"Spectacolul a avut succes, s-a jucat cu casa inchisa, a durat 1 ora si 20 min, cei cca 200 de spectatori au fost impresionati de personajul lui Marin Sorescu, Iona, care prinde viață pe lacul de sare din mina Terezia aflat la 120 m adancime in  Salina Turda", a declarat Florin Vultural, manager de turism al Salinei Turda.

Florin Vidamski a studiat actoria la Cluj. A jucat în teatrele din Cluj, Târgu Mureş şi Sfântu Gheorghe – unde din 2007 până în 2009 a fost directorul teatrului.  A lucrat ca profesor în Germania (Burghausen) la Academia Athanor condusă de reputatul regizor David Esrig, urmând să-şi susţină anul viitor teza de doctorat “Drumul spre spectacol prin Metoda David Esrig” la UNATC Bucureşti.


Spectacolul se va mai juca în aceeaşi locaţie în 29 şi 30 noiembrie 2013.

 


 

Etichete: salina turda iona
Ultimele Stiri
abonare newsletter