Actualitate

CONFRUNTĂRI VIOLENTE în Canada, între poliţie şi opozanţii exploatării gazelor de şist

Cel puţin 40 de persoane ostile exploatării gazelor de şist de pe coasta atlantică a Canadei au fost arestate joi în urma unor confruntări cu forţele de ordine, a anunţat poliţia federală.

CONFRUNTĂRI VIOLENTE în Canada, între poliţie şi opozanţii exploatării gazelor de şist CONFRUNTĂRI VIOLENTE în Canada, între poliţie şi opozanţii exploatării gazelor de şist

"Cel puţin un foc de armă a fost tras de către o persoană care nu era poliţist, cocteiluri Molotov au fost lansate asupra poliţiştilor şi cel puţin cinci maşini ale Jandarmeriei regale din Canada (GRC) au fost distruse de foc", a declarat GRC într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Poliţia a transmis că a acţionat pentru a pune în aplicare un ordin judecătoresc care viza înlăturarea barajelor ridicate de luna trecută pe un drum în apropiere de satul Rexton, în estul New Brunswick.


Opozanţii, printre care se află şi amerindieni Elsipogtog, au împiedicat o companie gaziferă canadiană, SNW Resources, să efectueze teste seismice în zone care ar fi bogate în hidrocarburi.

 

abonare newsletter