Actualitate

D’ale Carnavalului, un spectacol cu un alt fel de Caragiale

Piesa de teatru „D’ale Carnavalului”, în regia lui Silviu Purcărete, este un spectacol care prezentă un alt fel de Caragiale, mai liber dar mai nostalgic, care ne face să ne amintim de copilărie.

Potrivit organizatorilor, spectacolul de teatru, care se va juca în această seară de la ora 19 la Casa de Cultură a Studenților, în cadrul Festivalului Internațional Comedy Cluj, va păstra originalitatea textelor lui Caragiale însă va prezenta un dramaturg nou. „Spectacolul este o citire a textului lui Caragiale, tot ce va fi pe scenă se găsește și în textele lui, nu am schimbat nimic”, a afirmat regizorul Silviu Purcărete.

Deși replicile rămân neschimbate, atmosfera spectacolului este însă una mai „liberă”, care prezentă felul în care a văzut regizorul apropierea dintre Caragiale și spectatorii săi actuali.


„Silviu Purcarete este un regizor cu viziuni, care a creat un alt fel de Caragiale, unul mai liber, fără încăperi, un Caragiale și nostalgic și poetic, care are mare legătură cu viața și copilăria noastră, care are într-un cuvânt legătură cu noi, cei actuali. Spectacolul este ceea ce am putut face noi mai bine din dramaturgul român” a declarat Dragoș Buhagiar, scenograful spectcolului.

Pe lângă cei peste 30 de actori ce fac parte din distribuție, pe scenă va urca și formația Dale Band, care va înviora atmosfera spectacolului cu cântece și dansuri de carnaval.


„Prezența Dale Band pe scenă, în timpul spectacolului, nu este deloc întâmplătoare. În piesă există scene de carnaval, se dansează, se cântă așa că prezenţa formației pe scenă este izvorâtă din necesitatea scenaristică. De altfel, prezența unei orchestre într-o piesă de teatru nu este o noutate”, a afirmat regiziorul Silviu Purcărete.

În ceea ce priveste locația, organizatorii au optat pentru Casa de Cultură a Studențiilor atât pentru dimenisunea scenei cât și pentru cea a sălii.


„Am ales ca piesa să se joace la Casa de Cultură a Studenților pentru că acolo există o scenă mare. Era nevoie de un spațiu mare pentru că este vorba despre o adevărată desfășurare de forțe aici, montajul este foarte complex și are nevoie de un spațiu mare. Ne bucurăm că am putut obține această scenă pentru că acesta va fi un spectacol bun, unul dintre spectacolele la care atât Purcărete cât și Buhagiar au putut asista, ceea ce este important pentru o bună desfășurare a evenimentului. Dovadă stă și în faptul că toate biletele au fost vândute încă din primele zile”, a declarat Sorin Dan, directorul Comedy Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter