Actualitate

Victor Ponta a inaugurat lucrările de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava

Premierul Victor Ponta a inaugurat, sâmbătă, lucrările de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava, pe un tronson de 30 de kilometri, el primind asigurări de la constructor că lucrările, în valoare de peste 68 de milioane de lei, vor fi gata în termen de un an.

Victor Ponta Victor Ponta

Ponta s-a arătat "impresionat" de forţa cu care au început lucrările, în condiţiile în care pe şantier au fost aduse aproximativ 300 de utilaje.
Dorin Umbrărescu, care controlează UMB Spedition şi Tehnostrade, ce execută aceste lucrări, i-a spus premierului că utilajele aduse pe acest şantier reprezintă doar "o treime din utilajele care stau în acest moment" şi i-a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate în termen de un an. Premierul a spus, la rândul său, că firmele de construcţii îşi vor primi banii pentru lucrările executate şi a arătat că modernizararea acestui drum este esenţială pentru Botoşani, care a fost izolat zeci de ani şi care acum va avea o cale de acces modernizată spre Suceava.

Victor Ponta a mai spus că vor fi continuate lucrările de refacere şi la drumul Botoşani-Târgu Frumos, din care au fost modernizaţi 30 de kilometri, pentru a se realiza deschiderea Botoşaniului şi spre Iaşi. Premierul a venit pe şantier împreună cu ministrul Dan Şova, la inaugurarea lucrărilor fiind prezenţi şi prefecţii judeţelor Suceava şi Botoşani, preşedinţii consiliilor judeţene, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, parlamentari USL din ambele judeţe, dar şi vicepreşedintele PDL pentru regiunea Nord-Est, deputatul Ioan Bălan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter