Actualitate

FOTO: Peste 130 de filme, competiţii şi work-shopuri îi așteaptă pe clujeni la Comedy Cluj

Sala a fost plină la startul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj.

Gala de deschidere a evenimentului a avut loc vineri, de la ora 19:00, la cinematograful Florin Piersic cu proiecţia eveniment a comediei romantice “Enough Said”, ultima producţie care îl are în rol principal pe regretatul actor James Gandolfini.

Cinematograful Florin Piersic a fost invadat vineri de cinefili iubitori de comedii, care au dat startul celei de-a 5-a ediţii a Comedy Cluj, eveniment cultural devenit unul dintre simbolurile internaţionale ale Clujului. Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an este una complexă şi consistentă în acelaşi timp, ce conţine 130 de filme din 35 de ţări şi peste 100 de invitaţi.


„Am ajuns la cea de-a 5-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj devenit un simbol pentru noi, un eveniment complex dar şi consistent care a pregătit pentru voi pregătit un număr de aproximativ 130 de filme din 35 de ţări şi peste 100 de invitaţi. Vor fi foarte multe proiecţii premiate la importante festivale internaţionale de film, workshop-uri, expoziții, piese de teatru, întâlniri între public şi oameni din cinematografie dar să nu uităm şi de concursul Comedy Cluj la care va participă şi filmul de deschidere din această seară, o proiectie specială, ultimul film al cunoscutului şi regretatului actor James Gandolfini”, au declarat organizatorii evenimetului.

Printre inviţatii special ai serii s-a aflat şi primarul Emil Boc care le-a urat clujenilor prezenţi la eveniment „have fun” atât în această seară cât şi pe toată durata festivalului şi i-a îndemnat să participe la cât mai multe proiecţii pentru că râsul este „cel mai ieftin şi mai bun medicament” pentru orice.


„Primăria este onorată să fie parteneră şi în acest an, la acest eveniment. Sunt convins că prin acest festival vom contribui la întărirea statutului Clujului ca oraş al festivalelor care să ne ajute să ne atingem scopul, acela de a fi Capitală Europeană a Culturii aşa cum am reuşit să fim Capitală Europeană a Tineretului sau cel mai primitor oraş european. Vă doresc un festival cât mai comic, pentru că cel mai ieftin şi bun medicament este râsul şi voi îl aveţi aici şi cum zice tot românul, „have fun”, a afirmat Emil Boc, primarul muncipiului Cluj-Napoca.

Comedia romantică “Enough Said” prezintă povestea unei mame divorțate, Eva (Julia Louis-Dreyfus), care nu este mulțumită de faptul că fiica ei urmează să plece la facultate. Îl întâlnește pe Albert (James Gandolfini) – un bărbat simpatic şi amuzant ce se confrută la rândul lui cu problema singurătății. Pe măsură ce relația lor se dezvolă, Eva o întâlnește pe Marianne (Catherine Keener), noua ei clientă ca maseuză. Marianne pare aproape perfectă, singurul ei defect fiind că se plânge mereu de fostul ei soț. Eva pune la îndoială relația cu Albert pe măsură ce află adevărul despre bărbatul care tocmai a ieșit din viața lui Marianne. „Enough Said” este un film despre relaţii și problemele lor, încredere, prejudecăţi, o comedie caldă despre viaţă.


 

abonare newsletter