Actualitate

GALERIE FOTO: Emil Boc a susținut la Munchen proiectele Clujului

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a participat în perioada 7-8 octombrie 2013 la unul dintre cele mai mari evenimente de promovare a investitiilor din Europa - Târgul Investiţional Internaţional Expo Real München 2013, considerat unul dintre cele mai mari târguri de profil din Europa.

Din delegaţia care a prezentat potenţialul de dezvoltare şi oferta pentru atragerea investitiilor la Cluj-Napoca şi în judeţul Cluj a făcut parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, precum şi directorul Tetarom, Viorel Gavrea. Participarea a fost organizată de către Asociaţia Cluj IT Cluster – creată în anul 2012 în scopul prezentării într-un cadru cu largă expunere internaţională a proiectelor strategice, publice şi private, de dezvoltare şi consolidare a regiunii Cluj ca pol inovativ de creştere, în vederea atragerii de investitori şi parteneri de afaceri. Această acţiune este complementară următorului program de finanţare europeană 2014-2020.
La acest eveniment, Clujul a avut un stand dedicat în care au fost prezenţi toţi cei 4 parteneri de proiect.
În cadrul evenimentului  a avut loc o conferinţă comună cu tema “Transylvania – building an innovation region” în cadrul căruia primarul a oferit informaţii investitorilor interesaţi cu privire la ceea ce oraşul nostru are o oferit pentru investitori:
“Am prezentat ieri la Munchen, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cluster IT şi Tetarom, priorităţile Clujului în materie de investiţi. La expoziţia de la Munchen au fost peste 1.500 de expozanţi din peste 30 de ţări. A fost un succes prezenţa Clujului şi a Transilvaniei acolo şi a fost mai uşor să impunem Transilvania pe harta expoziţiei decât multe alte oraşe care au fost prezente acolo. De asemenea s-a bucurat de succes proiectul Cluj Inovation City, parcurile Tetarom şi nu în ultimul rând politica noastră locală de a sprijini investitorii care construiesc clădiri verzi în municipiu. Faptul că Primăria Cluj-Napoca e printre puţinele din Europa care acordă 50% scutire de taxa pe clădirile care beneficiază de certificat verde, a fost bine-primita şi foarte mulţi investitori mi-au cerut detalii despre politica noastră în acest domeniu, mulţi arătându-se dispuşi să meargă în comunităţile locale şi să promoveze un astfel de proiect. Proiectul Cluj Inovation City a fost cel care a atras cele mai multe întrebări şi cred că el poate reprezenta o componentă a direcţiei de dezvoltare a Clujului pentru următorii 20 de ani. Practic, prin acest proiect vom ajunge să avem “un oraş” în oraş, care va avea peste 100.000 de locuitori şi va crea peste 20.000 de noi locuri de muncă, o creştere importanta a PIB –ului zonei, a exporturilor, a atragerii forţei de muncă bine pregătite în IT, în cercetare, în dezvoltare, dar şi în domenii conexe pentru că nu se va rezuma acest oraş doar la IT. Va fi o zonă care va angrena viitoarea dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca şi e treaba şi obligaţia autorităţilor să gândească la viitor, chiar dacă sunt structuri diferite din punct de vedere instituţional. Primăria şi Consiliul Judeţean au aparat proiectele Clujului, le-au susţinut pe toate şi mai ales am susţinut România, pentru că acolo n-a fost vorba despre politicieni, ci a fost vorba despre România, iar când a fost vorba despre Romania am spus tot ce am putut spune bun de ţara noastră pentru a putea aduce investitorii aici”, a explicat primarul Emil Boc.
 
De asemenea au susţinut prezentări şi preşedintele Consilului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, preşedintele Cluj IT Cluster, Alexandru Tulai şi membrul în consiliul strategic al Cluj IT Cluster, Lucian Isar.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter