Actualitate

Twitter va avea un nou buton. Află la ce te ajută!

Twitter şi grupul american de televiziune prin cablu Comcast au anunţat, miercuri, că au încheiat un parteneriat pentru a facilita accesul la un program televizat pornind de la un mesaj postat pe această platformă de microblogging.

Concret, un buton denumit "see it" ("priviţi") va apărea sub un tweet consacrat unui anumit program. Printr-un click făcut pe acel buton, utilizatorul va putea să urmărească emisiunea respectivă, în direct sau prin sistemul VoD (Video on Demand), şi chiar să o înregistreze. Butonul va începe să apară pe Twitter în noiembrie şi va funcţiona în prima perioadă doar pentru utilizatorii care sunt abonaţi la serviciile companiei de cablu Comcast şi pentru emisiunile filialei acestui grup, NBCUniversal, precum "The Voice" şi "Saturday Night Football". C

omcast şi Twitter afirmă în comunicatul lor comun că se află "în discuţii şi cu alte grupuri de distribuţie (prin cablu) şi reţele de televiziune care ar putea utiliza această funcţie nouă pentru a-şi promova programele în lunile următoare". Obiectivul general este de a extinde această posibilitate şi pentru emisiunile difuzate de multe alte reţele de televiziune, dar şi pentru site-uri şi aplicaţii, după modelul butonului "Like" de pe reţeaua rivală, Facebook.


"Twitter este locul în care telespectatorii vin să discute despre ceea ce văd la televizor", a spus directorul general al Twitter, Dick Costolo. "Milioane de utilizatori sunt expuşi la conversaţiile în direct de pe Twitter în timp ce o emisiune este difuzată. Prin butonul «see it», ei vor putea să urmărească în direct acea emisiune pornind de la acel tweet".

"Comcast face un salt înainte în domeniul televiziunii sociale", a declarat la rândul său CEO-ul acestui operator prin cablu, Brian Roberts. "Într-o săptămână obişnuită, «The Voice» generează peste 350 milioane de conversaţii pe Twitter. Ce lipseşte este un mijloc pentru a trece cu uşurinţă de la acea conversaţie la vizionarea programului respectiv. La asta foloseşte «see it»", a explicat Sam Schwartz, director de dezvoltare al activităţilor Comcast Cable, pe blogul grupului. El a vorbit totodată despre "o şansă uriaşă de a face televiziunea mai socială, mai interactivă şi mai amuzantă".


Comcast şi Twitter au încheiat în paralel un parteneriat publicitar, care permite posturilor acestei reţele de televiziune prin cablu să publice scurte înregistrări video, cu pasaje extrase din programele sale, pe această reţea de socializare.

Etichete: twitter
Ultimele Stiri
abonare newsletter