Actualitate

Cazul fetiţei de 11 ani abuzată sexual la Turda: Soţia o consilia psihologic, soţul o viola

Directorul de la Protecţia Copilului continuă să susţină că actele sexuale erau consimţite de către micuţă. Asistenul social a făcut şi filmuleţe, pe care le-a descărcat într-un calculator. Sebastian Oltean este căsătorit şi are un copil de 5 ani.

Asistentul social Sebastian Oltean, de la casa de tip familial "Lukas", din Turda (judeţul Cluj), a fost arestat pentru 29 de zile, după ce a întreţinut raporturi sexuale cu o fetiţă de 11 ani care era instituţionalizată în acest centru. Bărbatul riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare deoarece, pe lângă faptul că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor, a şi filmat şi fotografiat abuzurile sexuale la care a supus-o pe fetiţă.

Detalii incredibile au ieşit la iveală în urma anchete din acest caz deosebit de grav. Sebastian Oltean şi soţia lui erau angajaţi ca şi părinţi sociali pentru opt copilaşi orfani, la casa de tip familial "Lukas". El avea poziţia de asistent social, iar soţia era psiholog.


Potrivit evz.ro, în faţa anchetatorilor, bărbatul a declarat că a început să întreţină raporturi sexuale cu fetiţa de 11 ani ca să se răzbune pe soţie, cu care se certa foarte des. Oltean şi-a mai motivat abuzul sadic şi prin faptul că "a fost ispitit de copilă, iar asta l-a determinat să aibă un astfel de comportament".

Primul abuz, în martie

Poliţiştii susţin că asistentul social a început să aibă relaţii intime cu fetiţa de 11 ani, în luna martie 2013. În prima fază, susţin anchetatorii, au existat doar "favoruri şi atingeri uşoare, dar şi săruturi pe buze". Apoi, în preajma Sărbătorilor de Paşte, "Oltean Sebastian a chemat- o pe minoră într-una din camerele centrului şi, cu consimţământul acesteia, a avut un raport sexual normal", au relatat anchetatorii. Aceştia mai susţin că asistentul social o abuza des, de câteva ori pe săptămână. "Sebastian Oltean a recunoscut că relaţiile sexuale erau atât normale, cât şi orale ... Cu ocazia săvârşirii unui astfel de activităţi reprobabile, a înregistrat actul sexual întreţinut cu ajutorul unui aparat foto şi, apoi, a descărcat filmarea într-un calculator ce se găsea în casa de tip familial", se arată într-un document oficial.


Acest film a dus la descoperirea abuzurilor. Înregistrarea a fost găsită din întâmplare de un alt angajat al casei familiale, Andreea R., care a alertat Poliţia. Oltean a mai precizat în faţa anchetatorilor că "în iulie, din proprie iniţiativă a încetat orice fel de contactat cu fetiţa, asta după ce a avut remuşcări şi regrete".

"O idilă între o nevinovată şi un derbedeu"

Detaliile cazului demonstrează că asistentul social era un dezaxat mintal, iar acesta a acţionat într-o casă de tip familial, unde soţia lui Oltean era psiholog. Femeia nu a bănuit niciodată nimic. Ancheta efectuată de Direcţia pentru Protecţia Copilului (DPC) Cluj a stabilit că fiecare dintre cei opt copii ai orfelinatului, inclusiv fetiţa care era violată, aveau fişe de monitorizare psihologică la zi. "Această fetiţă nu a lăsat niciodată să se vadă că are probleme. Aici e şi dilema noastră şi nimeni de la centru nu şi-a dat seama ce se întâmplă, inclusiv soţia asistentului social", spune Dan Tămaş, directorul DPC Cluj.


În centrele administrate de Protecţia Copilului fetiţele sunt controlate ginecologic la fiecare şase luni. "Aşa ne dăm seama dacă sunt abuzate şi dacă şi-au început viaţa sexuală. Cu fetele mai mari facem şi planning familial. Asta este problema societăţii noastre şi anume că fetele îşi încep viaţa sexuală foarte devreme. În cazul de faţă, vorbim de un centru privat", adaugă Tamaş. Mai mult, directorul DPC Cluj continuă să suţină că actele sexuale erau consimţite de către fetiţă.

"Acesta este adevărul. Actul sexual a fost consimţit, dar asta nu exclude răspunderea penală pentru că fetiţa era minoră şi nu avea discernământ. Mai mult, asistentul social era obligat prin lege să aibă grijă de copil. A fost vorba despre o idilă între o nevinovată şi un derbedeu. Pentru moment nu avem alte date cum că şi alţi copii ar fi fost abuzaţi sexual", a mai spus Dan Tămaş.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter