Actualitate

Obama anunță oficial nominalizarea lui Janet Yellen la conducerea Rezervei Federale

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a anunțat oficial miercuri nominalizarea lui Janet Yellen la conducerea puternicei bănci centrale a SUA, Federal Rezerve (Fed), afirmând că actualul vicepreședinte al instituției este „excepțional de calificată” pentru această funcție.

Obama a menționat că a luat în considerație „numeroși factori” pentru alegerea sa, printre care necesitatea unei politici monetare sănătoase pentru a stăpâni inflația și a crea, de asemenea, locuri de muncă”.

„Am găsit aceste calități la Janet Yellen” care, dacă va trece de votul Senatului, va fi prima femeie la conducerea Rezervei Federale, a dat el asigurări.


„A dat dovezi de lider, este puternică”, a mai spus Obama. „Este excepțional de calificată pentru acest rol”, a continuat președintele, remarcând că ea a „tras semnalul de alarmă în bula imobiliară și excesele sectorului privat”, cu referire la criza din 2008 din care Statele Unite încă nu și-au revenit complet.

La rândul său, Janet Yellen a declarat că este onorată că a fost aleasă și a menționat că în continuare trebuie 'consolidată relansarea' economică.


Dacă Senatul va vota numirea sa, Jane Yellen, în vârstă de 67 de ani, va fi primul democrat în fruntea Rezervei Federale după retragerea lui Paul Volcker în 1987 și prima femeie care a condus vreodată centenara instituție.

abonare newsletter