Actualitate

GALERIE FOTO: Peste 4.000 de persoane au protestat faţă de proiectul de la Roșia Montană

Peste 4.000 de persoane au protestat, din nou, la Cluj-Napoca, faţă de proiectul de la Roşia Montană. Printre acestea s-au numărat şi aproximativ 1.000 de studenţi. Protestatarii au scandat, ca de fiecare dată, lozinci împotriva Guvernului Ponta şi au cerut demisia acestuia. Ei au mărşăluit, de data aceasta pe traseul Piaţa Unirii - strada George Bariţiu - Opera Maghiară - Hotel Napoca - sediul TVR - Strada Donath - Opera Maghiară - Primăria Cluj-Napoca - Casa de Cultură a Studenţilor.

UPDATE ORA 21.00

În fața Casei de Cultură a Studenților au mai rămas în acest moment în jur de 200 de persoane.

UPDATE ORA 20.35

Protestatarii au trecut prin fața Primăriei Cluj-Napoca scandând "Toate partidele, aceeași mizerie!", iar acum s-au oprit în fața Casei de Cultură a Studenților. În timpul protestului nu au avut loc incidente, doar circulația a fost blocată de câteva ori.


UPDATE ORA 20.15

Protestatarii au ajuns în dreptul hotelului Napoca și se îndreaptă spre centrul orașului.

UPDATE ORA 19.30

Protestatarii s-au oprit în fața clădirii TVR și scandează "Să vină presa, să-i scoatem lesa!"


UPDATE ORA 19.10

Protestatarii îi cheamă pe locuitorii cartierului clujean Grigorescu să li se alăture. Ei strigă lozinci precum: "Grigorescu trezește-te!", "Nu stați numai la ferestre, haideți cu noi la proteste!", "Veniți și voi, luptați cu noi!"

Protestatarii se îndreaptă spre sediul TVR.


UPDATE ORA 18.30

Numărul protestarilor depășește 4000, pe parcursul traseului continuând să se alăture tot mai multe persoane. Protestarii merg acum de-a lungul liniei de tramvai.

UPDATE ORA 18.20

Protestatarii, care acum sunt peste 2000, se îndreaptă încet prin centrul orașului, de pe B-dul Regele Ferdinand pe strada Barițiu, urmând să se îndrepte spre cartierul Grigorescu.


UPDATE ORA 18.00

Protestarii se vor îndrepta spre cartierul Grigorescu, unde este preconizată și o vizită la TVR Cluj.

Săptămâna trecută protestatarii au mers în Gheorgheni, iar acum două săptămâni în Mănăștur.


Sunt prezenți la protest și în jur de 300 de studenți care au venit din Hașdeu, până în Piața Unirii, „înarmați”, ca de fiecare dată, cu steaguri și pancarte. Studenții au scandat “6% pentru educație, nu redevență!”, „Roșia nu uita, studenții sunt de partea ta!”, „Uniți salvăm Roșia Montană!”, „Vrem o educație, nu cianură!”.

“Am decis să ne alăturăm protestului, să ieșim în stradă pentru că noi considerăm că nu este normal felul în care Guvernul tratează acest subiect”, a declarat un student, reprezentant al ANOSR.

 

 

 

abonare newsletter