Actualitate

FOTO-VIDEO: A apărut prima mașină care merge cu AER!

Indienii de la Tata Motors vor să dea lovitura cu o nouă invenție - prima maşină care merge cu aer.

Tata Motors vor să cumpere licenţa de producţie pentru AirPod, cea mai deşteaptă tehnologie a unei companii din Luxemburg (MDI – Motor Development Internaţional). Conceptul, după care se va construi şi modelul de serie, a fost prezentat acum 4 ani la Geneva. Nimeni nu a crezut în el până când Tata Motors a început să vorbească despre o maşină de serie, scrie incont.ro.

AirPod are 4 locuri, trei pentru adulţi şi unul pentru copil și o lungime de 2 metri. Mașinuța are doar 220 de kg şi un sistem de tracţiune bazat pe aerul comprimat. Se încarcă în 90 de secunde şi un rezervor cu aer ţine 220 de km la o viteză medie de 60 de km/h. Instalaţia poate fi alimentată cu aer şi de la un motor electric sau în timpul frânării, printr-un sistem de recuperare a energiei.


Maşină poate fi condusă şi de cei fără permis. Ei pot circula cu maximum 45 de km/h. Cei care au carnet pot merge cu viteza maximă de 70 de km/h. Puterea este de 6 cai, iar rezevorul de aer are 175 de litri sub presiune la 350 de bari.

Maşina are navigaţie, bluetooth, muzică şi airbag-uri. Pentru mai mult spaţiu, în loc de volan există un joystick. Preţul discutat la târguri este între 7.000 şi 9.000 de euro.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter