Actualitate

Zeci de elevi au ajuns la spital după o sfeștanie

15 elevi cu vârste cuprinse între opt şi 12 ani, de la o şcoală din localitatea prahoveană Târgşorul Vechi, au început să se simtă rău, vineri, după ce preotul a făcut o slujbă în incinta unităţii de învăţământ, 13 dintre copii fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital.

Zeci de elevi au ajuns la spital după o sfeștanie Zeci de elevi au ajuns la spital după o sfeștanie

Vineri, pentru a celebra Ziua Educaţiei, elevi de la mai multe clase şi de vârste diferite ai Şcolii Generale din localitatea Târgşorul Vechi au fost adunaţi într-o încăpere a şcolii unde un preot a oficiat o slujbă. Iniţial, unei fetiţe i s-a făcut rău şi a leşinat, la scurt timp alţi 14 copii au acuzat stări de rău. Treisprezece din cei 15 copii au fost duşi cu ambulanţele la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, scrie Mediafax.

Copiii au povestit că un preot a venit la şcoală să facă o sfeştanie, iar după acest moment au început să se simtă rău.


Cei treisprezece elevi care vineri au fost preluaţi de la şcoala din localitatea Târgşorul Vechi şi duşi cu ambulanţele la spital cu diagnosticul iniţial de intoxicaţie cu substanţă necunoscută au fost lăsaţi să plece acasă, niciunul dintre ei neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, medicul Anca Dobrescu, cei 13 copii au fost supuşi unor investigaţii medicale, iar electrocardiogramele au indicat valori normale, la fel şi saturaţia de oxigen. Copiilor li s-a administrat calciu, fără a fi nevoie de internarea vreunuia dintre ei.


Întrebată ce diagnostic le-au stabilit medicii celor 13 elevi duşi de urgenţă la spital direct de la şcoală, directorul DSP Prahova a spus că în cazul fiecăruia dintre copii a fost pus un diagnostic simptomatic bazat pe manifestări, care au fost diferite de la un copil la altul. Astfel, unii dintre copii au acuzat ameţeli, alţii au spus că simt amorţeală şi înţepături la mâini şi picioare, dureri de cap sau stări de vomă.

În paralel, având în vedere faptul că elevilor li s-a făcut rău aproximativ în aceeaşi perioadă de timp şi în timp ce se aflau în aceeaşi încăpere, DSP Prahova a trimis la şcoala din Târgşorul Vechi o echipă care a verificat nivelul de monoxid de carbon, stabilind că acesta este normal şi a verificat, de asemenea, apa care este furnizată în şcoală, stabilind şi în acest caz că nu sunt probleme.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter