Actualitate

O copie a actului prin care George Washington a creat Sărbătoarea Recunoştinţei, scoasă la licitaţie

O copie a proclamaţiei prin care preşedintele american George Washington a creat Sărbătoarea Recunoştinţei (Thanksgiving) va fi scoasă la licitaţie pe 14 noiembrie la New York, a anunţat joi casa Christie's, care speră să obţină pe acest document până la 12 milioane de dolari.

Acest document semnat pe 3 octombrie 1789, la 13 ani după Declaraţia de Independenţă, proclamă introducerea în calendar a unei zile libere, în prima zi de joi de după 26 noiembrie, "pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu Atotputernicul", în special pentru libertăţile civile şi religioase din această ţară.

Sărbătoarea Recunoştinţei este celebrată în fiecare an în ultima joi din luna noiembrie în Statele Unite. Sărbătoare familială prin excelenţă, Ziua Recunoştinţei este foarte dragă americanilor, care se reunesc pentru o cină specială în familie, unde mănâncă de obicei curcan la cuptor, plăcintă cu dovleac şi piure din cartofi dulci.


Manuscrisul scos la licitaţie, care aparţine unui colecţionar privat, este una dintre singurele două copii cunoscute ale documentului original. Cealaltă copie este expusă la Biblioteca Congresului din Washington.

Potrivit casei Christie's, documentul are un preţ estimativ cuprins între 8 milioane de dolari şi 12 milioane de dolari.


O copie a Constituţiei americane, adnotată de primul preşedinte al Statelor Unite, a fost vândută la licitaţie, în 2012, cu aproape 12 milioane de dolari.

Etichete: licitatie
Ultimele Stiri
abonare newsletter