Actualitate

FOTO - Ceremonie emoţionantă la retragerea generalului Vasile Şomlea de la conducerea ISU Cluj

Generalul de brigadă Vasile Şomlea a pus punct, astăzi, carierei de militar în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj. Discursuri emoţionante, îmbrăţişări, zâmbete şi lacrimi de emoţie - acestea sunt cuvintele care ar rezuma evenimentul de astăzi.

După 35 de ani de carieră militară, din care opt ani a fost la conducerea ISU Cluj, generalul de brigadă Vasile Şomlea s-a pensionat. Fostul şef al pompierilor clujeni se va dedica de acum familiei şi marii lui pasiuni: parapantismul.
În cadrul unei ceremonii speciale, astăzi, a avut loc predarea drapelului unităţii către colonelul Dorin Ungur care va ocupa funcţia de inspector şef al ISU Cluj până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestui post.

Copleşit de îmbrăţişările echipei SMURD

În cadrul evenimentului, au rostit discursuri şefii autorităţilor locale şi judeţene, ai Jandarmeriei Cluj şi ISU Bihor, dar şi colegii fostului şef al ISU Cluj. Generalul Şomlea a primit diplome de excelenţă şi plachete speciale din partea Primăriei Cluj-Napoca, a Consiliului Judeţean Cluj şi Prefecturii, dar şi cadouri din partea medicilor şi paramedicilor SMURD şi pompierilor. Printre cadourile oferite de colegi, generalul Şomlea a primit un tricou roşu cu însemnele SMURD şi numărul 1 inscripţionat pe spate, un GPS, o fotografie înrămată cu toată echipa SMURD Cluj, dar, de departe, cadoul de suflet a fost îmbrăţişarea de grup cu care a fost copleşit de medicii, paramedicii şi asitenţii echipei SMURD.


Mulţumiri colegilor şi familiei

Generalul Vasile Şomlea le-a mulţumit tuturor colegilor din ISU Cluj. "Este pentru prima dată de când sunt militar când o să încalc toate regulile şi o să vă spun că un comandant are voie acum să aibă emoţii. Am voie pentru că acum am mai multe drepturi decât obligaţii. Aş vrea să mulţumesc celor care au fost alături de mine în cei 35 de ani de carieră militară şi 8 ani la conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Echipele de pompieri, medici şi paramedici voluntari, ei sunt tot ce am avut mai bun în toţi aceşti ani, ei sunt cei care în fiecare zi au făcut ca lucrurile să funcţioneze, indiferent cât a fost de greu. Lor le datorez cariera, gradul de general pe care îl port, lucrurile frumoase pe care le-am avut. Vreau să mulţumesc familiei mele, mamei mele, soţiei mele care m-au înţeles şi m-au acceptat aşa cum sunt", a spus fostul şef al ISU Cluj.

Profesia, a doua Biblie

Vasile Şomlea a afirmat despre profesia lui că a fost o a doua Biblie. "Trebuie să ai în viaţă două lucruri: Biblia şi profesia. Sper că am reuşit să am şi a doua Biblie, profesia, aşa cum am avut-o pe prima. Cea mai mare bucurie a mea este faptul că în timpul cât am fost comandantul acestei unitate, nimeni din această unitate nu a pierit la datorie. Aceasta este una dintre cele mai mari realizări pe care le-am avut.Vă mulţumesc tuturor, vă doresc să aveţi parte de viaţă lungă. Eu voi trece acum de partea celalaltă şi vreau să vă mai spun două lucruri: sunteţi cei mai buni, cei mai frumoşi şi o să-mi fie dor de voi", şi-a încheiat generalul de brigadă discursul.


Reprezentanţii autorităţilor locale, prezenţi la ceremonie

Colonelul Dorin Ungur a declarat că va ocupa postul de conducere pentru o perioadă determinată. "Dacă până acum a stat domnul general Şomlea în faţa dumneavoastră, pentru o perioadă de timp voi sta eu în faţa dumneavoastră. În spatele meu se află o parte din echipa albastră, o trupă de elită, de oameni care înţeleg permanent să-şi facă datoria", a afirmat Dorin Ungur.
În scurtele discursuri, Horea Uioreanu şi Emil Boc au avut mulţumit conducerii ISU Cluj pentru colaborare. "E un moment în care ne amintim de activitatea unui om deosebit şi cu care am colaborat foarte bine şi cu care voi colabora în continuare chiar dacă astăzi domnul general de brigadă Şomlea iese la pensie şi a predat drapelul unităţii". a spus Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
Primarul Emil Boc şi-a exprimat regretul că nu va mai colabora profesional cu Vasile Şomlea. "Este un moment de suflet, de emoţie, de retrospectivă şi de perspectivă. Am sentimente de regret pentru că din punct de vedere profesional nu voi mai colabora ca primar cu domnul general Şomlea aşa cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani. Destinul a făcut ca în momentul în care eu am ajuns la Primărie şi domnul general a intrat la conducerea deplină a conducerii unităţii de pompieri", a spus Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter