Actualitate

Proiect de 112.000 euro pentru copiii cu dizabilităţi din Cluj

260 de elevi cu dizabilităţi vor fi incluşi în activităţi terapeutice derulate în cadrul unui proiect din care fac parte şcoli de învăţământ special din Cluj-Napoca şi din ţări precum Polonia, Turcia, Ungaria şi Ţara Galilor.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca anunță lansarea proiectului COMENIUS “Forme de activităţi artistice în dezvoltarea persoanelor cu dizabilităţi”, care include unităţi de învăţământ special din Polonia, Turcia, România, Ungaria şi Ţara Galilor. 

Proiectul se va derula în perioada 2013-2015 şi are un buget total de 112.000 euro din care 24.000 euro pentru partea română. Scopul implementării proiectului îl reprezintă implicarea a 260 de elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani în activităţi terapeutice, 27 dintre aceştia urmând a participa la mobilități transnaționale. Alături de elevi, din grupul țintă fac parte și 65 de profesori care vor derula activitățile propuse și vor participa la mobilități transnaționale.


“Acest proiect va contribui la îmbunătăţirea strategiilor de lucru cu elevii cu dizabilități și, totodată, va contribui la dezvoltarea creativităţii participanților. Cultura şi limba ţărilor implicate în proiect vor influenţa activităţile artistice desfășurate cu elevii cu dizabilităţi din școlile partenere”, au declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca.

abonare newsletter