Actualitate

Barack Obama se declară impresionat de Papa Francisc

Preşedintele american Barack Obama s-a declarat impresionat de Papa Francisc, într-un interviu difuzat miercuri seara de postul de televiziune CNBC.

"Discursurile Papei m-au impresionat. Nu pe o temă anume, ci pentru că este o persoană care trăieşte învăţămintele lui Hristos", a declarat Obama, întrebat în legătură cu retorica moderată a Suveranului Pontif argentinian.

Papa Francisc pare să aibă o "smerenie enormă, un enorm sentiment de empatie faţă de săraci. Şi de asemenea, este o persoană care, cred eu, se gândeşte în primul rând cum să îşi apropie oamenii, în loc să îi îndepărteze, să găsească ce este bun în ei", a adăugat el.


"Acest sentiment de iubire şi uniune pare să se manifeste nu numai în ceea ce spune, ci şi în ceea ce face. Şi din partea oricărui lider religios este o calitate pe care o admir", a conchis preşedintele Obama.

La 13 martie, după alegerea argentinianului Jorge Mario Bergoglio la conducerea Bisericii Catolice sub numele de Francisc, Obama i-a adresat "urări călduroase" "primului papă din Americi", scrie Mediafax.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter