Actualitate

Marc Jacobs părăseşte casa Vuitton

Creatorul de modă american Marc Jacobs a părăsit casa Louis Vuitton, a anunţat patronul grupului LVMH, Bernard Arnault, pentru cotidianul Women's Wear Daily (WWD).

Marc Jacobs părăseşte casa Vuitton Marc Jacobs părăseşte casa Vuitton

Marc Jacobs, care îşi prezintă miercuri cea mai recentă colecţie la Paris, s-a aflat timp de 16 ani la conducerea casei Louis Vuitton, o marcă extrem de profitabilă care contribuie din plin la succesul financiar al grupului LVMH, lider mondial pe piaţa produselor de lux.

Informaţia a fost confirmată pentru WWD de Marc Jacobs şi de asociatul său, Robert Duffy.


Marc Jacobs a luat decizia de a părăsi casa Vuitton pentru a se ocupa de propriile afaceri şi pentru a pregăti lansarea la bursă a propriei mărci. Casa sa de modă este deţinută, parţial, de LVMH, Robert Duffy şi el însuşi.

Succesorul lui Marc Jacobs la conducerea casei Vuitton nu a fost deocamdată desemnat. Potrivit zvonurilor din industria modei, cele mai mari şanse le are designerul Nicolas Ghesquière, care a plecat de la casa Balenciaga (deţinută de grupul Kering) în noiembrie 2012, după o colaborare care a durat 15 ani.


Contractul lui Marc Jacobs, care a început să lucreze pentru casa Vuitton în 1997, urma să expire peste câteva săptămâni. Ultimul său contract cu casa Vuitton a fost reînnoit în 2012 doar pentru o perioadă de un an.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter