Actualitate

Boc: preluarea Poliției Rutiere de către Primărie este firească, dar numai însoțită de fonduri

Primarul Emil Boc consideră că preluarea Poliției Rutiere de către Primărie este firească și normală, dar aceste noi atribuții ale autorităților locale trebuie să vină însoțite și de resurse.

Emil Boc a declarat, astăzi, că orice descentralizare este binevenită atâta timp cât este însoțită de resurse. “Dacă nu va fi așa atunci va fi un mare fiasco. Este firesc ca Poliția Rutieră să vină la Primărie, dar trebuie să fie alocate și resurse. Dacă vine fără resurse, cum să o pui în practică? Noi am făcut un prim pas când am preluat evidența persoanelor. Am preluat personalul profesionist de acolo, am preluat și corpul gardienilor publici pe care i-am școlarizat ulterior”, a afirmat primarul.

Emil Boc a adăugat că până în momentul de față la Primăria Cluj-Napoca nu a ajuns încă proiectul privind descentralizarea.


Potrivit unui proiect privind descentralizarea, Guvernul intenționează ca din 1 ianuarie 2014 să transfere autorităților locale Poliția Rutieră și serviciul de ordine publică, aflat în prezent în subordinea inspectoratelor județene de poliție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter