Actualitate

Temperaturile scad sub 0 grade în următoarele zile

Administraţia Naţională de Meteorologie nu va mai emite avertizări pentru cantităţi mari de precipitaţii, dar temperatura va fi deosebit de scăzută în perioada 2-5 octombrie, ajungând până la minus 6 grade Celsius în depresiuni şi la munte, temperatura urmând să crească de luni, până la 20 de grade.

Temperaturile scad sub 0 grade în următoarele zile Temperaturile scad sub 0 grade în următoarele zile

Începând cu ziua de luni, temperatura se va menţine caldă pentru cel puţin 10 zile, a anunţat la Guvern conducerea ANM.

Miercuri, 2 octombrie, vor fi cumulate cantităţi de apă de maximum 10 litri/metru pătrat în Munţii Banatului şi Munţii Meridionali, iar joi, 3 octombrie, acumulările de apă nu vor depăşi 5 litri/metru pătrat. La munte, precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare.


Tot până miercuri la ora 2.00, în Carpaţii Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali, iar trecător şi în Subcarpaţii Moldovei, Transilvaniei şi Munteniei, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai precizează meteorologii.

ANM mai avertizează că vremea se va menţine deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi cele centrale, unde frecvent temperaturile în timpul zilei se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter