Actualitate

Familia premierului Victor Ponta a adoptat un câine maidanez pe nume Fredy

Familia premierului Victor Ponta a adoptat recent un câine comunitar, numele acestuia fiind Fredy, a anunțat șeful Guvernului pe pagina sa oficială de Facebook, într-o postare de la finalul acestei săptămâni.

Premierul a publicat pe contul său de Facebook o fotografie cu mama și cu fiica sa Irina, ținându-l în brațe pe maidanezul Fredy.

"În poză, între ele, este Fredy—un maidanez care are acum o familie care-l iubește!", a menționat primul-ministrul la explicația fotografiei postată pe rețeaua de socializare.


Primul-ministru Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Bistrița, că adoptarea maidanezului Fredy de către familia sa reprezintă un mesaj și un semnal către români să facă același lucru, pentru ca eutanasia să fie ultima variantă luată în calcul pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari.

Premierul a ținut și să precizeze că mama sa a fost cea care l-a adoptat pe Fredy.


"Categoric da (este un mesaj de a încuraja românii să facă același lucru—n.r.). Am spus pe de o parte că problema câinilor maidanezi, mai ales când s-a pus în balanță cu viața unui copil, a unor oameni, e clar că trebuie făcut ceva. Parlamentul a adoptat legea, autoritățile locale au acum instrumentele necesare, dar mi-aș dori enorm de mult ca să nu se treacă la faza a treia, pe care o cunoașteți, ci există două faze anterioare: este faza de adopție și faza de păstrare într-un adăpost și sterilizare. Mi-aș dori, dacă suntem o țară civilizată, să folosim cât mai mult primele două faze. Acesta a fost mesajul și semnalul meu", a explicat primul-ministru..

Ultimele Stiri
abonare newsletter