Actualitate

Transport GRATUIT pentru studenţi pe DOUĂ LINII ale RATUC

Din 1 octombrie, studenţii universităţilor din Cluj-Napoca vor beneficia de transport gratuit pe două linii RATUC. În momentul de faţă, primesc gratuitate pe o singură linie.

Mâine, va avea loc o şedinţă de îndată în Consiliul Local în care consilierii vor vota un proiect de hotărâre privind acordarea a două linii gratuite de transport în comun pentru studenţi. “Mâine voi convoca o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a da posibilitate studenţilor să beneficieze de la 1 octombrie de facilităţi suplimentare la transportul în comun. Am discutat pe tot parcursul verii cu RATUC, am făcut multe planuri de finanţare astfel încât să putem veni cu o îmbunătăţire a acordării de beneficii pentru studenţi la transportul în comun”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.

În prezent, studenţii beneficiază de gratuităţi pe o linie de transport astfel: costul abonamentului este de 60 lei pe lună, din care 30 lei plăteşte Primăria, 30 lei plăteşte universitatea. De la 1 octombrie, dacă va trece propunerea primarului prin Consiliul Local, tot în acelaşi cuantum de 60 lei, studenţii vor avea acces la două linii de transport în comun în loc de una cât este acum.


“Sper ca pe parcursul verii, universităţile să asigure finanţarea. Pe parcursul lunilor iulie şi august, septembrie, doar unele universităţi au asigurat susţinerea fiananciară”, a conchis primarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter