Actualitate

Boc: Ponta nu a mers în Finlanda doar să audă “cum Moş Crăciun foloseşte cianură ca să scoată aurul”

Fostul premier Emil Boc consideră că deplasarea membrilor Comisiei speciale pentru Roşia Montană la exploatarea minieră este doar un circ de doi bani, iar vizita lui Victor Ponta în Finlanda este doar o campanie pentru Gold Corporation.

Decizia parlamentarilor din Comisia specială pentru Roşia Montană de a se deplasa astăzi la exploatarea minieră pentru a sta de vorbă cu autorităţile locale şi reprezentanţii unor ONG-uri este considerată tardivă de către fostul premier Emil Boc.

“Tot acest demers este unul absolut demagogic şi cu antepronunţare. Membrii comisiei s-au pronunţat că ei sunt în favoarea proiectului de la Roşia Montană. Fac acest circ de doi lei şi sfidează opinia publică. În mod normal aici este o lipsă de voinţă a Guvernului, un act de incompetenţă care nu reuşeşte să gestioneze un proiect extrem de important pentru România. Punctul meu de vedere a fost foarte clar şi rămâne valabil: acest proiect nu poate fi promovat”, a comentat Boc.


În plus, fostul premier îl acuză pe Victor Ponta că a devenit un agent pe bani publici, al Gold Corporation.

“Victor Ponta văd că a devenit pe zi ce trece un agent pe faţă al lui Gold Corporation. De fapt, vizita în Finlanda nu a avut alt scop decât să fie o campanie pro Gold Corporation pentru că nu te duci în Finlanda doar ca să auzi cum Moş Crăciun foloseşte cianură ca să scoată aurul. Te duci cu alte scopuri, de interes public şi e păcat că un prim ministru face pe bani publici campanie pentru Gold Corporation. Ar fi bine ca compania să îşi facă publicitate pe banii ei şi nu pe banii statului aşa cum face primul ministru prin deplasarea în Finlanda”, a spus Emil Boc.


Fostul premier a adăugat că “totul este o mascaradă şi care sfidează opinia publică şi care îi va nemulţumi şi mai mult pe cei care sunt împotriva proiectului pentru că oamenii care sunt în stradă sunt oameni care nu sunt aceiaşi care au ieşit în stradă împotriva măsurilor de austeritate. Sunt oameni extrem de bine documentaţi şi pregătiţi pe acest domeniu şi care înţeleg să se gândească la viitorul României şi nu doar la ziua de mâine. De aceea trebuie apreciaţi că sunt acolo să apere viitorul României”.

abonare newsletter