Actualitate

Boc: Ideea lui Crin Antonescu cu amnistierea primarilor incompatibili nu este bună

Fostul premier Emil Boc consideră că propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, privind amnistierea primarilor incompatibili "nu este bună" şi spune că jocul "de-a justiţia" nu este benefic unei ţări membre a UE.

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă cum comentează propunerea lui Crin Antonescu privind o lege de amnistiere a primarilor aflaţi în conflict de interese "public-public", Emil Boc a răspuns că demersul nu este sănătos nici din perspectiva MCV.

"Această idee nu cred că este bună. Legea trebuie respectată şi jocul acesta de-a justiţia nu este benefic unei ţări membre a UE. Trebuie să avem respect faţă de justiţie, respect faţă de legi, pentru că, altfel, ce rost mai are să punem justiţia la treabă, dacă oricum vin politicienii şi anulează tot ce face justiţia? Cred că acest lucru nu este sănătos şi din perspectiva MCV şi a credibilităţii României pe justiţie în UE", a spus Boc.


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, la RTV, că susţine ideea unei legi de aministie în legătură cu aleşii locali în cazul cărora ANI a sesizat un conflict de interese de tip "public-public", iar în situaţia incompatibilităţilor, un recurs în interesul legii al MJ.

abonare newsletter