Actualitate

Preşedintele CC, Augustin Zegrean, întrebat dacă are câine: "Am câine lup, este în grevă de trei zile, a aflat ce se întâmplă şi mă ameninţă"

Preşedintele CC a declarat astăzi că decizia Curții Constituționale privind eutanasierea câinilor va fi anunțată astăzi la ora 14.00.

Preşedintele CC, Augustin Zegrean Preşedintele CC, Augustin Zegrean

Preşedintele CC, Augustin Zegrean, a declarat miercuri, referitor la sesizarea de neconstituţionalitate a Legii privind câinii maidanezi, că practic este aceeaşi lege pentru care judecătorii au mai dat o decizie, dar parlamentarii au revenit cu o nouă sesizare, arătând că "ăsta e jocul legislativ".

"Este practic aceeaşi lege care a mai fost la noi, noi am dat atunci o decizie, ei au revenit la noi, ăsta e jocul legislativ", a spus Augustin Zegrean, la intrarea în sediul Curţii Constituţionale din Palatul Parlamentului.


Întrebat dacă susţine eutanasierea şi dacă are câine, Augustin Zegrean a răspuns ironic: " Am câine lup, este în grevă de trei zile, a aflat ce se întâmplă şi mă ameninţă", potrivit Mediafax.

Întrebat dacă a fost muşcat vreodată de un câine, Zegrean a spus că a fost muşcat "de o oaie".


Curtea Constituţională ia în discuţie miercuri sesizarea în cazul Legii privind câinii fără stăpân, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, iar dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să poată fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu excepţia UDMR, a atacat la Curtea Constituţională legea prin care a fost modificată şi completată Ordonanţa de urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter