Actualitate

Alexandru Arșinel, internat din nou la Cluj. Actorul acuză că un ONG-ist îi interzice dreptul la viaţă

Actorul Alexandru Arşinel va fi internat din nou în spital, după ce a acuzat o stare generală de rău.

Alexandru Arşinel, internat din nou în spital Alexandru Arşinel, internat din nou în spital

Actorul Alexandru Arşinel nu se simte foarte bine în urma transplantului de rinichi la care a fost supus în urmă cu aproximativ o lună la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Săptămâna trecută a efectuat o serie de analize la Bucureşti, dar rezultatele nu au ieşit bine astfel că actorul a fost chemat, din nou, la spital, pentru data de 23 septembrie. Medicii de aici îi vor face alte analize pentru a afla dacă rinichiul transplantat funcţionează la parametrii normali şi dacă a fost acceptat de organism.
Arşinel nu a uitat de scrisoarea deschisă pe care i-a adresat-o Emanuel Ungureanu, preşedintele asociaţiei Claudia Safta din Cluj-Napoca prin care întreba de ce actorul a stat doar trei zile pe lişta de aşteptare în timp ce alţi pacienţi aşteaptă ani de zile, iar alţii nici nu mai ajung la un transplant şi mor în aşteptarea unui rinichi. "În viaţa mea nu am crezut că o să trec prin treaba asta. Am făcut atâta bine în jur. M-am luptat ca să-i ajut pe oameni să zâmbească, atunci când doreau să plângă. Am făcut eforturi imense pentru cei din jur, pentru cei din familia mea şi n-am crezut că un ONG-ist îmi interzice dreptul la viaţă", a declarat Alexandru Arşinel pentru evz.ro. Jurnaliştii de la evz.ro mai scriu că Stela Popescu, partenera de scenă a lui Alexandru Arşinel a lăsat să se înţeleagă că unul din motivele pentru care actorul nu se simte bine este stresul mediatic la care a fost supus în ultima perioadă.

Ungureanu: Nu există nicio legătură între mediatizarea cazului şi starea de sănătate a actorului

Emanuel Ungureanu consideră că nu există nicio legătură între starea de sănătate a actorului şi demersurile sale de a afla dacă s-a respectat legea în cazul acestui transplant. "Resping ferm asocierile cu caracter vădit manipulativ care fac referire la o posibilă legătură între starea de sănătate a domnului Arşinel şi demersurile fireşti pe care le face ONG-ul pe care îl conduc de a afla, dacă în cazul acestui pacient, s-au respectat legile în vigoare cu privire la criteriile de selecţie pentru transplantarea unui rinichi de la un donator în moarte cerebrală. În toate poziţiile mele publice am explicat clar că demersurile mele în justiţie nu sunt îndreptate împotriva domnului Arşinel şi nici împotriva activităţii de transplant din România", a explicat Ungureanu. Preşedintele asociaţiei face referire la plângerea penală pe care a anunţat că o va face în cazul transplantului pentru Alexandru Arşinel.
Profesorul Mihai Lucan a precizat la începutul lunii că actorul se afla pe lista de aşteptare a Institutului de Urologie şi Transplant Renal şi a fost selectat pe baza compatibilităţii cu donatorul. "Această listă cuprinde astăzi 3.300 de bolnavi care aşteaptă un rinichi salvator, iar ordinea în care vor fi supuşi operaţiei de transplant depinde exclusiv de gradul de compatibilitate cu organismul lor şi nu are nici o legătură cu nici un alt aspect de natură speculată în unele publicaţii", a declarat Lucan, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter