Actualitate

David Ciceo: Aeroporturile din România au nevoie de investiţii de 200-300 milioane de euro în următorii 10 ani

Aeroporturile din România au nevoie, în următorii zece ani, de cel puţin 200-300 de milioane de euro pentru investiţii în piste noi, terminale şi infrastructură, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo.

"La nivel de ţară este o nevoie importantă de investiţii, având în vedere că majoritatea pistelor sunt vechi. Estimăm că pentru dezvoltarea aeroporturilor în următorii zece ani este nevoie de cel puţin 200-300 milioane de euro pentru piste, terminale, infrastructură", a afirmat la o conferinţă de specialitate David Ciceo, care ocupă şi funcţia de director al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca., citat de Mediafax.

La Cluj va fi inaugurată o pistă nouă în octombrie

El a menţionat că la Aeroportul de la Cluj-Napoca, pe 26 octombrie, va fi inaugurată o nouă pistă, investiţie de aproape 40 de milioane de euro, susţinută de Consiliul Judeţean şi care va duce la creşterea traficului de pe aeroport cu 5% pe an.


În ceea ce priveşte evoluţia numărului de pasageri în acest an, preşedintele AAR a arătat că în primele şase luni traficul de pe aeroporturile din România s-a redus uşor, estimând pentru întregul an "măcar o stagnare".

Noua pistă a aeroportului clujean va duce la creşterea traficului cu peste un milion de pasageri

Anul trecut traficul din cele 16 aeroporturi din România a totalizat 10 milioane de pasageri.


Pentru aeroportul din Cluj-Napoca, Ciceo estimează pentru acest an un trafic de peste un milion de pasageri, acesta fiind cel mai important din ţară, după Bucureşti. Sunt multe însă aeroporturi unde traficul este extrem de redus şi unde există un număr foarte scăzut de curse aeriene.

"Traficul a scăzut în primele şase luni ale anului cu 2-3%, dar suntem oprimişti că va trece şi criza. Ne bucurăm că Aeroportul Henri Coandă are o creştere importantă a traficului, cel din Cluj, de asemenea, cel din Târgu Mureş. Sunt aeroporturi care cresc, dar în următorii ani ne aşteptăm la o creştere şi datorită dezvoltării investiţiilor străine. CJ Cluj, de exemplu, a avut un program de succes cu parcurile industriale, iar investitorii străini au contribuit la dezvoltarea traficului. În semestrul doi este un trafic mai mare, iar pentru tot anul sperăm măcar să nu fie scădere. Multe companii aeriene au probleme în această perioadă, dar suntem optimişti", a adăugat reprezentantul AAR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter