Actualitate

„Sinucidere virtuală” în masă

Milioane de utilizatori din SUA și Marea Britanie au renunțat la serviciile rețelei sociale Facebook și și-au șters paginile, în urma dezvăluirilor făcute de fostul asistent tehnic al CIA, Edward Snowden, și portalul WikiLeaks privind supravegherea electronică la scară largă dusă de serviciile secrete din SUA, în colaborare cu alte țări occidentale, relatează The Daily Mail.

Aproximativ 9 milioane de persoane în SUA și circa 2 milioane în Marea Britanie și-au dezactivat conturile de pe Facebook.

„Oamenii devin mai precauți cu privire la viața lor privată în spațiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informațiile recente privind spionajul Agenției Naționale de Securitate din SUA”, declară editorul revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, Brenda Wiederhold.


Printre alte motive - refuzul de a purta discuții sterile și teama de a deveni dependent de rețeaua socială.

Cât vorbim și cât folosim mobilul?

Americanii petrec în medie aproape două ore pe zi pe telefonul mobil, dintre care doar 23 de minute pentru vorbit, potrivit unui studiu publicat marți în Statele Unite, informează AFP. Ei consacră de asemenea 20 de minute zilnic pentru a trimite SMS-uri, 18 minute pentru mail, 16 minute pe site-uri și 11 minute pe rețelele sociale.


„Este impresionant să vedem modul în care consumatorii își folosesc smartphone-ul în primul rând ca platformă de date și informații, scopul inițial al aparatului”, constată Shawn Dubravac, economist la Consumer Electronics Association, care a comandat sondajul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter