Actualitate

Clujenii s-au săturat de garajele din tablă şi cer demolarea lor. Tu ce părere ai?

Primăria Cluj-Napoca este “asaltată” cu sesizări din partea cetăţenilor care cer parcări moderne în locul garajelor din tablă cu aspect de ghetou.

Clujenii din mai multe cartiere din oraş îi cer primarului Emil Boc să dărâme garajele din tablă. Oamenii sunt deranjaţi d aspectul inestetic al acestora, de lipsa locurilor de parcare ocupate de garaje, dar şi de faptul că unii proprietari şi-au transformat garajul în atelier şi îşi parchează maşina lângă bloc, pe trotuar. “În spatele blocurilor de pe strada Rovine spre strada Bucureşti există un lanţ de câteva sute de metri de garaje metalice, multe dintre ele folosite drept magazii sau ateliere auto clandestine. Dacă aceste garaje ar fi demolate s-ar tripla locurile de parcare. Nu avem locuri de parcare în zonă, decât în dreptul imobilului nr. 8, dar şi acestea s-au amenajat la început ilegal prin defrişarea spaţiului verde”, scrie într-o sesizare un clujean din cartierul Mărăşti, pe un site pentru reclamaţii şi sesizări la adresa Primăriei. Semnatarul documentului mai spune că aceste garaje metalice nu au ce căuta într-un oraş care se doreşte Capitală Culturală Europeană.

Garajul transformat în magazie, maşina parcată lângă bloc

Ioana Anca este o altă persoană care nu mai vrea să vadă garajele vechi între blocuri. Clujeanca afirmă că pe Aleea Brateş multe garaje au fost transformate în magazie, iar proprietarii garajelor îşi parchează maşinile în faţa blocului. “Când anume se va rezolva problema parcărilor? Şi mă refer la cei nesimţiţi care au garaje, dar le-au transformat în magazine şi mai deţin 3-4 maşini pe care le parchează în faţa blocului şi altul amărât cu o maşină nu are unde să o parcheze”, scrie clujeanca în sesizare.


Idei pentru parcări multe, dar terenuri puţine

Luna trecută, primarul Emil Boc declara că Primăria are în plan construirea unor parkinguri sub formă de platforme metalice cu un nivel în locul garajelor din tablă care vor fi demolate în viitor. Realizarea acestor platforme nu se va putea face foarte curând din cauză că multe din terenurile de sub garajele din tablă sunt revendicate.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în situaţia parkingurilor de cartier. Primăria a identificat 12 locaţii pentru noi parkinguri de cartier, dar nu poate face nimic din acelaşi motiv: majoritatea terenurilor sunt revendicate.


Anul acesta Primăria nu a început lucrări pentru niciun parking nou.  

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter