Actualitate

Băsescu: România este percepută mai rău în afara ţării decât este ea în realitate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Forumul European pentru Diplomaţie Publică, că România este percepută mai rău în afara ţării decât este ea în realitate.

Traian Băsescu Traian Băsescu

"Am convingerea că România este percepută mai rău decât este ea în realitate. Realităţile româneşti sunt mai bune decât descrierea pe care o avem în opinia publică europeană când vine vorba de România. De exemplu, azi România e o ţară echilibrată macroeconomic, care are şanse de creştere economică dacă atrage fonduri europene mai mare decât ar putea realiza multe alte ţări. România e o ţară care are o istorie pentru care merită respectată. România e o ţară extrem de frumoasă. România e o ţară cu oameni care în general sunt civilizaţi şi educaţi iar despre noi se ştiu în UE lucruri mult mai rele şi mult mai puţin importante", a spus luni Băsescu, la Forumul European pentru Diplomaţie Publică, potrivit Mediafax.

Şeful statului a precizat că este convins că în UE sunt ţări mult mai corupte decât România, în care Justiţia e mult mai temătoare în a se atinge de oameni politici.


"Sunt covins că sunt ţări în UE mai corupte decât România. O spun cu responsabilitate şi ştiind despre ce vorbesc. Sunt convins că în UE sunt ţări în care Justiţia e mult mai temătoare în a se atinge de oameni politici de nivel înalt. Şi totuşi România este cea definită ca având o Justiţie care nu are curaj să se atingă de oameni politici importanţi. Deci problema e la noi - cât de credibili suntem în acţiunile noastre şi cum ne prezentăm explicând cine suntem", a adăugat şeful statului

 

Etichete: traian basescu
Ultimele Stiri
abonare newsletter