Actualitate

Roman Polanski, prezent la un festival în Polonia, riscă să fie ARESTAT şi EXTRĂDAT în Statele Unite

Cineastul francez de origine poloneză, Roman Polanski, care a fost prezent în acest weekend la un festival de film în Polonia, riscă să fie arestat şi extrădat în Statele Unite ale Americii, informează hollywoodreporter.com.

Renumitul regizor se află în Polonia, unde a fost văzut în public, vineri, la cea de-a 38-a ediţie a Festivalului de Film Gdynia.

Potrivit regizorului artistic al Festivalului de Film Gdynia, Michal Chacinski, accesul care garantează prezenţa la proiecţia specială a filmului "La Vénus à la fourrure" a avut loc exclusiv pe baza unor invitaţii, iar evenimentul a beneficiat de paza strictă a unor echipe de securitate, la cererea distribuitorilor filmului.


Roman Polanski a fugit din Statele Unite în 1977, înainte de pronunţarea sentinţei sale, după ce şi-a recunoscut vinovăţia în cadrul unui proces în care era acuzat că a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani. Cineastul se află în continuare sub incidenţa unui mandat internaţional de arestare şi de extrădare, fiind acuzat de viol.  

Etichete: arestare
abonare newsletter