Actualitate

PROTESTUL de la Roşia Montană continuă: Cei 22 de mineri rămân blocaţi în subteran

Cei 22 de mineri care protestează în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană au petrecut a doua noapte în subteran şi spun că nu vor ieşi la suprafaţă până nu vor avea garanţii că "proiectul minier va fi dezbătut în Parlament şi nu respins pe criterii politice, la presiunea străzii".

Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" de la Roşia Montană, Cristian Albu, a declarat, vineri, că minerii blocaţi în subteran refuză să iasă la suprafaţă până nu vor primi garanţii "că vor avea în continuare locuri de muncă şi că proiectul minier se va dezbate şi nu se va respinge pe criterii politice, la presiunea străzii", informează Mediafax.

Albu a spus că este îngrijorat de starea de sănătate a minerilor, deoarece toţi au tensiunea scăzută, iar condiţiile din subteran sunt foarte dificile, cu temperaturi scăzute şi multă umezeală.


"Mă îngrijorează starea lor de sănătate. Astăzi (vineri - n.r.) voi intra cu o echipă medicală pentru a le evalua starea de sănătate. Sunt îngrijorat din cauza temperaturilor scăzute şi umezelii din subteran, care le-ar putea afecta starea de sănătate", a explicat Albu.

El a afirmat că minerii nu vor să iasă din subteran până când nu va veni un factor de decizie de la Bucureşti sau reprezentanţii grupurilor parlamentare, cu care să discute despre situaţia de la Roşia Montană.


Albu a spus că, în paralel, vor continua şi protestele de la suprafaţă, în semn de solidaritate cu cei blocaţi în subteran.

Ultimele Stiri
abonare newsletter