Actualitate

Arşinel a fost externat astăzi. Peste o lună se poate întoarce pe scenă

Actorul Alexandru Arşinel a fost externat astăzi, la două săptămâni după transplantul de rinichi suferit la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Actorul Alexandru Arşinel, care a fost supus, în urmă cu două săptămână, unui transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, ca va fi externat joi seară, el glumind cu jurnaliştii la o conferinţă de presă şi spunând că se simte "bine, puţin slăbit".

„Am bătut la uşa unui spital şi am cerut ajutor. Astăzi pot să zâmbesc, pot să plec fericit şi (cu lacrimi în ochi) îi mulţumesc domnului Lucan că dă o şansă şi celor din generaţia a 3-a. De aproape 40 de ani sunt caz de Nefrologie, dar în ultimii doi ani boala s-a agravat foarte mult şi asta a fost şansa ca să pot să continui”, a declarat Arşinel.


Actorul a fost internat de urgenţă la sfârşitul lunii august, după ce a fost diagnosticat cu insuficienţă renală cronică. Operaţia a fost efectuată de o echipa condusă de reputatul profesor universitar doctor Mihai Lucan.

Maestrul va trebui să urmeze un regim alimentar mai strict şi un tratament cu medicamente imunosupresoare, pentru tot restul vieţii, dar îşi va putea relua activitatea profesională în mai puţin de o lună potrivit doctorilor.


"Plec astăzi (joi - n.r.) acasă, voi urma o perioadă cu restricţii impuse de operaţie. Ca să fie o reuşită, operaţia impune nişte reguli de viaţă destul de stricte. Va trebui să păstrez nivelul anticorpilor la un nivel foarte jos, dar altfel de restricţii nu, şi nu femei, domnul profesor Lucan mi-a spus «ia-ţi gândul». Habar nu aveţi ce clinică aveţi aici, ce personal de o calitate pe care nu cred că o putem găsi în multe locuri din lume, este o oază dătătoare de speranţă. Mă simt bine, puţin slăbit, nu sunt un dandy, dar starea mea este bună, am trecut printr-un moment foarte greu şi vedeţi acum un om căruia i s-a dat viaţă. Vreau să revin cât mai repede în faţa publicului, să muncesc, mă aşteaptă o nouă stagiune, vreau să îmi văd nepoţii mari", a afirmat Arşinel.

Şeful ICUTR Cluj, Mihai Lucan, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că actorul are "probele de funcţii renale normale, la fel ca unui pacient care nu ar fi făcut insuficienţă renală".


"Domnul Arşinel va fi externat joi seară. Operaţia a fost un succes. Suntem fericiţi că am mai reuşit o dată să învingem noi şi nu moartea. Alexandru Arşinel a fost un pacient bun şi harnic şi ne răsplăteşte prin faptul că se face bine după transplant", a subliniat Lucan.

Actorul va reveni la ICUTR Cluj la control după două săptămâni de la externare, i se vor face analize complexe, iar medicii estimează că în termen de o lună ar putea reveni pe scenă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter