Actualitate

IPHONE 5S şi IPHONE 5C, noile smartphone-uri Apple. Cât costă şi ce dotări au cele două modele

Apple a lansat marţi, într-un eveniment organizat la sediul central al companiei din Cupertino, California, noile modele iPhone 5S şi iPhone 5C, care vor înlocui telefonul iPhone 5, relatează Wall Street Journal.

iPhone 5C iPhone 5C

iPhone 5S şi iPhone 5C vor ajunge în magazine pe 20 septembrie.

Compania a îmbunătăţit camera foto/video pentru iPhone 5S, care are un senzor cu 15% mai mare decât cel de pe iPhone 5.


Atunci când utilizatorii fac o fotografie, iPhone 5S realizează de fapt mai multe poze şi o alege pe cea mai bună. Apple susţine că fotografiile realizate de noul model sunt comparabile cu cele realizate cu aparatele SLR. Totodată, camera iPhone 5S va avea o funcţie de stabilizare automată a imaginilor. În plus, iPhone 5S va putea realiza clipuri în slow-motion, cu 120 de frame-uri pe secundă.

Flash-ul a fost regândit şi el, pentru a îmbunătăţi culorile fotografiilor.


iPhone 5C va avea un ecran de 4 inci, un cip de tipul A6 şi o cameră posterioară, la fel ca iPhone 5. Apple a îmbunătăţit însă camera anterioară, pentru apeluri FaceTime HD.

Telefonul iPhone 5C va fi în culorile verde, gri, zuriu, roz şi galben şi va avea o carcasă de policarbonat. Totodată, Apple va lansa şi huse de silicon pentru acest telefon.


iPhone 5C costa 99 $ în versiunea cu 16 GB şi 199 $ cu memorie de 32 GB. Preţurile sunt valabile pentru contracte pe 2 ani. Husele din silicon costă 29 $.

IPhone 5S va fi disponibil în culorile negru, alb şi şampanie, o nuanţă de auriu.


Autonomia lui iPhone 5S este scoasă în evidenţă. El va sta 250 de ore în stand-by, va rula clipuri video timp de 10 ore şi permite navigare pe Internet prin conexiune LTE timp de 10 ore.

Preţurile la iPhone 5S, cu abonament pe doi ani: 16GB - 199 de dolari, 32GB - 299 de dolari şi 64GB - 399 de dolari. Noile carcase de protecţie costă 49 de dolari fiecare.

Etichete: lansare
Ultimele Stiri
abonare newsletter